Medicii gălăţeni vinovaţi vor suporta consecinţele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

L-am contactat pe doctorul Aurel Nechita, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care ne-a declarat: „Îmi pare sincer rău că primele cazuri despre care trebuie să vorbesc sunt cele de la Slatina, şi mai mult, chiar din Galaţi.

În privinţa celui din urmă trebuie să vă spun că Ministerul are un contract de management cu conducerea spitalului şi Direcţia de Sănătate, aşa că noi nu putem da sancţiuni, ci doar putem propune celor în drept să ia măsurile disciplinare necesare. După primele cercetări, am înţeles că în cazul nou-născutului de la Galaţi s-au făcut greşeli de către mai mulţi medici.

Comisia a constatat că ginecologul a intrat în operaţia de cezariană, făcută pentru că era vorba despre o  sarcină complicată, cu o asistentă şi nu cu un alt medic, aşa cum prevede legea, lucru care indică şi o responsabilitate a şefului de secţie”. 

Referitor la neonatologul care l-a îngrijit pe nou-născut, doctorul  Nechita a afirmat că acestuia i se reproşează faptul că nu a realizat că diagnosticul este acela de fractură de femur. Foaia de observaţie indica zilnic picior roşu, tumefiat şi totuşi ambele doctoriţe din secţie n-au  recomandat  timp de peste o săptămână o radiografie. 

La propunerea Ministerului Sănătăţii,  şi şefii secţiilor în care cei doi medici (ginecologul şi neanatologul) activează riscă aşadar sancţiuni, conform Codului Muncii.

Citit 1564 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.