Grafic redus de transport pe calea ferată, din cauza viscolului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Grafic redus de transport pe calea ferată, din cauza viscolului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un singur tren pleacă marţi din Galaţi spre Iaşi şi câte trei trenuri spre Bucureşti, Tecuci şi Mărăşeşti * Garniturile opresc în toate staţiile *

Urgia a provocat haos în traficul feroviar. Din cauza sulurilor mari de zăpadă formate pe calea ferată în judeţele învecinate, cele mai multe dintre trenurile care urmau să plece luni din Galaţi au rămas la peron, iar cele care au plecat au avut pluguri ca antemergătoare şi au ajuns la destinaţii cu întârzieri de ore întregi. Aceste întârzieri s-au produs, pe de o parte, pentru că plugurile se deplasează cu viteze de maximum 30 de kilometri pe oră şi, pe de altă parte, pentru că sunt prea puţine şi nu fac faţă volumului de activitate. Un tren de Bucureşti care a plecat luni dimineaţă din Galaţi, de exemplu, a staţionat în gara din Brăila până la lăsarea serii, în aşteptarea unui plug trimis de la Adjud ca să-i deschidă calea până la Buzău.

Sperăm să plecăm de la peron, spun feroviarii

Luni seară, cei de la CFR nu se aşteptau la o îmbunătăţire a vremii. „Prognoza e incertă. La Cilibia, în judeţul Buzău, vântul are viteze de 80-90 de kilometri pe oră şi duce zăpada pe calea ferată. Dacă viscolul va continua, eforturile noastre de a curăţa liniile în timpul noapţii vor fi în zadar, mâine dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.) va fi ca şi cum nu am trecut pe acolo”, declara, la sfârşitul zilei de luni, Ionel Filimon, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA.

Cu toate acestea, omologul său de la CFR Călători spera să poată pune în circulaţie câteva trenuri în cursul zilei de marţi. „Sperăm să plecăm dimineaţa, la prânz şi seara cu câte un tren spre Bucureşti, Tecuci şi Mărăşeşti şi, în cursul după-amiezii, cu un tren spre Iaşi”, afirma, luni seară, directorul Centrului Comercial de Călători, Ştefan Costin.

„Primul tren care va porni spre Capitală, trenul InterRegio de la ora 06.11, va pleca cu plugul în faţă. Ulterior vom încerca să mai strecurăm câte un tren”, confirma şi Ionel Filimon, de la CFR SA.

Potrivit celor doi oficiali, trenurile care vor primi undă verde, indiferent de rangul lor, vor opri în toate staţiile de pe traseu pentru a prelua călătorii. Dacă vor întâlni suluri de zăpadă, garniturile vor staţiona în gările mari până când plugul le va deschide calea, şi nu în câmp, ca să nu rămână înzăpezite.

Dacă aveţi de făcut o călătorie cu trenul marţi, sunaţi la Informaţii CFR, la numărul de telefon 0236.460.643, ca să aflaţi dacă o puteţi efectua.

Citit 1438 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.