Dunărea, traversată doar în cazuri de urgenţă

Dunărea, traversată doar în cazuri de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traversareea cu bacul peste dunăre se va face doar în situaţii de urgenţă. Vor fi transportaţi doar pasagerii, tranzitul de pe un mal pe altul al Dunării făcându-se cu o navă tehnică


Vor putea trece cu această navă navetişti, elevi care învaţă în Galaţi, profesori ce predau în localităţile de pe malul tulcean şi, poate cel mai important, cinci persoane dializate la unul din spitalele din Brăila. Este vorba de bolnavi din Măcin, Greci şi Smârdan ce sunt transportaţi cu o maşină particulară până la punctul de îmbarcare din I. C. Brătianu şi preluaţi pe malul gălăţean de o altă maşină, care să îi ducă la Brăila.

Directoarea generală, Marinela Vasilache, a negociat închirierea unui vas utilitar în acest sens şi s-a optat pentru un remorcher intrucât, spre deosebire de un împingător, primul are spaţiu la bord în care pot călători aceptabil persoane.

Cursele vor fi tur-retur, două pe zi. Una dimieaţa, la 7, cu punct de plecare şi revenire în I.C. Brătianu, iar alta de la 17, Galaţi – I.C. Brătianu şi retur.

Această soluţie extremă a fost adoptată ca urmare a lipsei de soluţii fezabile din punct de vedere tehnic prin care să poată fi micşorate sloiurile ce împiedică traversarea Dunării. Conform directoarei Navrom Bac, după cum se prezintă suprafaţa fluviului, situaţia va mai dura câteva zile. Prima cursă are loc astăzi, 8 februarie, la ora 17.

 

Citit 1315 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.