VIDEO/FOTO - Trenul blocat la Făurei a ajuns la Galaţi (UPDATE)
Foto: Foto: Sorin Pană

VIDEO/FOTO - Trenul blocat la Făurei a ajuns la Galaţi (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - 17:12 - Trenul a ajuns în staţia Galaţi

Trenul a ajuns în staţia Galaţi iar călătorii au coborât din vagoane. Unii dintre aceştia au spus că sunt hotărâţi să dea în judecată CFR. Foarte puţini, aproximativ 20 dintre cei care au fost blocaţi peste 50 de ore în acest tren, au ales să se urce în noua garnitură care va pleca spre staţia Bucureşti Norn folosind ruta Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti.

Oamenii au îndurat clipe de coşmar în trenul îngheţat


 

Călătorii sinistraţi au primit alimente la Făurei


 

După zeci de ore de aşteptare...


 

Sosirea în staţia Galaţi


 

UPDATE 17:05 - Trenul ajunge la destinaţie în câteva minute

Trenul care a fost blocat la Făurei mai bine de 50 de ore ajunge în câteva minute în gara Galaţi. Conductorii trenului InterRegio care urma să preia călătorii care doresc să ajungă totuşi la Bucureşti şi care ar fi trebuit să plece din Galaţi la ora 17:00 au declarat că vor aştepta după venirea trenului respectiv până la ultimul călător, înainte să plece spre capitală folosind ruta Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti.


UPDATE 15:30 - Trenul care a fost blocat la Făurei va reporni în această după amiază spre Bucureşti

Trenul care a stat blocat zeci de ore la Făurei şi care acum se îndreaptă spre Galaţi nu se va opri aici. Cei de la CFR au decis ca de la Galaţi să plece din nou spre Bucureşti, de această dată fiind folosită ruta Galaţi - Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, un alt tren plecat din Galaţi marţi seară, la ora 18:10 pe această rută nu a ajuns încă la Bucureşti şi se află de 20 de ore pe drum.

Cornelia Bolina, purtător de cuvânt al CFR Călători a declarat că trenul care a fost blocat la Făurei va ajunge la Galaţi, de unde călătorii care doresc să ajungă la Bucureşti vor fi preluaţi de o altă garnitură curată care va pleca la ora 17:00 din Gara Galaţi, prin Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti

"Cei de la CFR ne-au informat că acest tren va ajunge în Galaţi la 16:30 şi că urmează ca apoi să plece din nou spre Bucureşti, de această dată pe altă rută", a confirmat Adrian Mînza, unul dintre călătorii aflaţi în trenul care a stat blocat 50 de ore în zona Făurei.

Acesta a mai spus că în acest moment trenul se află în mers, în zona Lacu Sărat, în apropiere de Brăila.


UPDATE 14:20 - Trenul groazei a ajuns la Urleasca şi înaintează cu maximum 30km/h

"La ora 14.00, trenul ajunsese la Urleasca. Viteza de deplasare a garniturii depinde de viteza de deplasare a plugului din faţă. Dacă plugul întâlneşte o porţiune dificilă, înaintează mai greu. Dacă e liber, merge cu 30 de kilometri pe oră", a declarat directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii al CFR SA, Ionel Filimon.


Trenul, care a plecat luni spre Bucureşti cu sute de călători la bord, se întoarce la Galaţi după zeci de ore petrecute în viscol, în judeţele Buzău şi Brăila.

Trenul a pornit cu puţin înainte de ora 13:00, a confirmat unul dintre călătorii din garnitura InterRegio Galaţi-Bucureşti. Directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii al CFR SA, Ionel Filimon, spunea, la ora 12:30, că trenul urmează să pornească în scurt timp. "Plugul trimis din localitatea ialomiţeană Feteşti a ajuns la trenul blocat la Făurei. La ora 11:55, plugul a a plecat de lângă tren şi, când ajunge la Deduleşti, pleacă şi trenul din Făurei spre Deduleşti", declara Ionel Filimon.

Trenul groazei, care a plecat din Galaţi spre Bucureşti luni cu circa 400 de călători urmează să se întoarcă la Galaţi după mai bine de 50 de ore petrecute în nămeţi.


CITEŞTE ŞI - Peste 50 de ore de coşmar pentru sinistraţii din trenul groazei


Citit 3704 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.