Moldovenii, îmbiaţi la patinaj transfrontalier
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Moldovenii, îmbiaţi la patinaj transfrontalier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe zile cu ger năprasnic, Prutul a îngheţat. În aceste condiţii, n-ar fi de mirare ca moldovenii care vor să ajungă în România să confunde podul de flori cu podul de gheaţă de pe suprafaţa râului şi să îşi încerce norocul la frontiera verde. Avem vecini destul de ambiţioşi încât să traverseze Prutul plutind pe camere de roţi de tractor. De ce nu s-ar apuca, în această perioadă şi de patinaj transfrontalier?

Despre modul cum este păzită frontiera în aceste zile ne-a vorbit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Galaţi, subcomisarul Ion Irimia.

„Nu s-a suplimentat personalul care păzeşte frontiera pentru că acest lucru nu este necesar. Monitorizarea este una continuă, indiferent de condiţiile meteo. De regulă, supravegherea se face cu maşinile din dotare şi cu echipaje pedestre. Pe acestea din urmă nu le putem folosi, din pricina gerului. Nu putem cere unui echipaj să patruleze cale de mai mulţi kilometri în asemenea condiţii. Se face monitorizare cu echipamente specifice, cum ar fi cele cu infraroşu şi termoviziune. Este adevărat că pe timp de ceaţă vizibilitatea poate scădea până la 60 la sută şi că uneori dispozitivele pot avea un punct mort. Dar frontiera este supravegheată cu profesionalism şi, de regulă, cetăţenii moldoveni nu reuşesc să treacă de dispozitivele organizate”, a precizat subcomisarul Ion Irimia.

Citit 1740 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.