Cazurile de pneumonie s-au dublat

Cazurile de pneumonie s-au dublat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi a înregistrat un număr de 2464 cazuri de infecţii respiratorii acute, într-o uşoară creştere faţă de săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 2375 de îmbolnăviri. 72 de bolnavi au avut nevoie de spitalizare, pentru supraveghere medicală de specialitate. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii mici şi bolnavii cronici, al căror sistem imunitar este slăbit.

40 la sută mai multe pneumonii

Dacă virozele s-au menţinut într-un număr constant, nu acelaşi lucru se poate spune despre noile cazuri de pneumonii. Astfel, săptămâna trecută 354 de persoane au ajuns la medic cu această afecţiune, numărul lor fiind cu 40 la sută mai mare faţă de săptămâna precedentă.

„Avem şi un deces înregistrat la un bebeluş în vârstă de un an, din comuna Oancea, în cazul căruia analizele ulterioare au descoperit faptul că suferea de pneumonie”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DJSP Galaţi.

Un nou caz de gripă, confirmat

Săptămâna trecută Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat şi al treilea caz de îmbolnăvire cu gripă în judeţul nostru, din acest sezon rece. Ca şi în celelalte două cazuri, este vorba despre o tulpină gripală A, din subtipul H3, care nu pune probleme de tratament.

Citit 1389 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.