Trafic limitat pe calea ferată
Foto: Bogdan Codrescu

Trafic limitat pe calea ferată
Din Galaţi pleacă foarte puţine trenuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi seara erau foarte puţine trenuri în circulaţie din cauza numărului mare de tronsoane blocate de zăpadă în Muntenia, dar traficul feroviar revine, încet, la normal, anunţă Căile Ferate, atenţionându-ne că mai avem de trecut un hop la acest sfârşit de săptămână. „Sunt temperaturi extrem de scăzute, mai ales noaptea, şi există perspectiva unei atenţionări pentru vineri. Vin din nou ninsori, dar nu se ştie dacă va fi ceva de amploare sau nu. După ninsorile care au fost şi cu temperaturile care sunt şi care nu permit să se topească nimic, o zăpadă, chiar şi mai slabă, dacă va fi cu vânt, va avea efecte destul de neplăcute”, a declarat, joi, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi, Ionel Filimon.

Joi, ca şi în zilele anterioare, din oraşul nostru plecau trenurile operatorului privat Transferoviar Călători, spre Bârlad, şi, dintre garniturile CFR Călători, un singur tren spre Bucureşti, pe rută ocolitoare, şi câteva trenuri spre Făurei şi Tecuci. „Traficul începe să-şi revină. Mergem cu un singur tren spre Bucureşti pe relaţia Tecuci - Mărăşeşti - Focşani - Râmnicu Sărat - Buzău - Ploieşti, în condiţiile de iarnă. Circulăm, de asemenea, pe Galaţi - Făurei şi Galaţi - Tecuci, pentru că celelalte linii sunt înzăpezite”, a afirmat directorul Centrului Comercial de Călători din Galaţi, Ştefan Costin.

În paralel, ceferiştii de la Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii încearcă să redeschidă căile bocate. „Acţionăm cu plugurile pentru deszăpezirea liniilor pe care nu s-a circulat, a liniilor din staţii şi a zonelor de macazuri. Pe măsură ce se curăţă liniile, trenurile anulate vor fi repuse în circulaţie. În cazul în care vremea ne va da iar de furcă, vom lua măsurile cuvenite”, a spus directorul regional, Ionel Filimon.

Citit 1785 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.