A murit la uşa cabinetului medical

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Externat de Spitalul de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” pe 26 ianuarie, Aurel Arfire, din Bereşti, a murit subit, ieri dimineaţă, la intrarea în Cabinetul Medical Individual dr. Marcel Jora. Avea biletul de ieşire în buzunar. Vârsta, 59 de ani.

A dat bună-ziua la câţiva cunoscuţi, înaintând spre holul-cameră de aşteptare. Moartea l-a secerat în timp ce se pregătea să ia loc pe canapea. Anunţat că pe hol cineva căzuse din picioare, medicul – căruia tocmai atunci îi veniseră în control şefi de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi - a ieşit să acorde primul ajutor.

Din rândul celor veniţi să vadă ce se întâmplase, al curioşilor, unul îi cerea să-l muşte de deget pe Aurel Arfire, în timp ce altul era cu fixul său – „Pălmuiţi-l, dom’ doctor”. Dar ce să-i mai faci lui Arfire când el era de-acum mort ca toţi morţii. Privirea, fixă. Pulsul, zero. Inima, oprită. Moartea se instalase definitiv în fostul muncitor de la „Moara Dracilor”. Nu se mai putea face nimic.

A fost întins pe câteva scaune şi acoperit cu un cearşaf. Venit pe picioarele sale la dispensar, s-a înapoiat acasă fără viaţă, într-o căruţă. Suferea de ciroză hepatică. Hipertensiv. Inima, şubredă. Cum nimănui nu i-a trecut prin minte să caute o lumânare şi să i-o aprindă, a murit „pe întuneric”

Citit 2039 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.