Incendiu de mirişte în apropierea cartierului "Dimitrie Cantemir"
Foto: Foto: Sorin Pană

Incendiu de mirişte în apropierea cartierului "Dimitrie Cantemir"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţin înainte de miezul zilei de duminică, la 112 a fost anunţat un incendiu în miriştea din preajma cartierului ANL „Dimitrie Cantemir”. ISU Galaţi a trimis două autospeciale de stingerea incendiilor iar un echipaj al Secţiei 3 s-a deplasat imediat în zonă.

Incendiul a pornit din miriştea aflată la câteva sute de metri de blocurile cartierului gălăţean, dincolo de Siret, în judeţul Brăila. Autospecialele nu au putut intra în teren deoarece riscau împotmolirea în pământul reavăn. Astfel, nouă din cei zece membri ai echipajelor au trebuit să intre în câmp şi să se lupte cu focul doar cu ajutorul lopeţilor.

Cum vântul bătea foarte puternic dinspre sud-est, înteţind focul spre cartierul ANL, dar şi spre conducta magistrală de gaz dinspre Zagna-Vădeni, au mai ajuns la incendiu şi două autospeciale de la Brăila, focul fiind lichidat abia pe la ora 15. Din concluziile preliminare făcute publice de pompieri, incendiul a fost unul intenţionat. „Fiind vorba de un incendiu izbucnit simultan, în trei locuri aflate la distanţă mare unul de celălalt, avem toate indiciile unui incendiu provocat”, ne-a precizat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În opinia pompierilor, e de remarcat graba de care dau dovadă incendiatorii de mirişti, care nici n-au aşteptat să se topească bine zăpada şi s-au apucat de „treabă”. Au ars aproape trei hectare de teren, însă un dosar penal se va putea întocmi doar dacă poliţia va primi o plângere din partea proprietarului, care săa reclame o distrugere, sau dacă se va considera că incecndiul aprezentat un grad mare de pericol public, dată fiind extinderea către magistrala de gaz metan.

De asemenea, o sancţiune ar putea aplica Garda de Mediu, incendierea miriştilor fiind amendată confomr legii cu trei până la şase mii de lei, în cazul persoanelor fizice, şi 25 până la 50 de mii de lei dacă făptaşul este o persoană juridică.

Citit 1546 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.