Taxă mai mică pentru comisia de malpraxis în cazul copilului mort în spital

Taxă mai mică pentru comisia de malpraxis în cazul copilului mort în spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

După ce vineri (9 martie) a avut loc prima întâlnire a Comisiei Judeţene de Analiză a Cazurilor de Malpraxis, familia copilului mort în Spitalul de Pediatrie din Galaţi a venit şi luni dimineaţa la sediul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, pentru a afla ce au stabilit membrii acesteia. „Suntem mulţumiţi de faptul că expertul desemnat la conducerea Comisiei nu este din judeţul nostru. Aşa credem că nu va exista riscul de a fi părtinitor în analizarea datelor”, ne-a spus Grigoriţa Lazăr, mama copilului decedat.

Taxă micşorată

Un alt aspect stabilit în cadrul întâlnirii de vineri a fost micşorarea taxei care trebuie achitată de familia copilului, de la 2.000 la 1.500 de lei. „Aceasta este valoarea minimală pe care o poate avea această taxă. Înţelegem care este drama prin care trece familia şi ne-am gândit să facem tot posibilul pentru a micşora cât mai mult costurile destinate anchetei”, ne-a declarat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Poze ale micuţului în momentul internării

Aşa cum v-am amintit şi în numărul precedent al ziarului nostru, familia copilului a pregătit şi câteva scrisori, către diverse instituţii ale statului. Ataşate la aceste documente sunt şi poze care îl prezintă pe copil în incinta Spitalului de Pediatrie, chiar în momentul în care a fost internat.

„Din aceste poze se poate vedea clar că băieţelul nostru nu se afla într-o stare foarte gravă, atunci când a fost internat la Spitalul de Copii, aşa cum a declarat directorul medical al acestei instituţii”, mai adaugă mama copilului.

Citit 2259 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2012 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.