Armăsar rival c-un cal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Fabrica de tractoare IRUM din Reghin a ieşit din anonimat. Are litigiu la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci chiar cu Ferrari! Cică ar semăna lipiţanul antamat de OSIM pădurarilor tractorişti cu pur-sângele italian. E drept, un element comun ar fi. Roşul de galerie de evacuare încinsă la 8.000 de rotaţii pe minut aduce cu roşul de „demisec de Târnave” de pe fundalul emblemei neaoşe a ţapinarilor. Dar caii seamănă între ei ca-n bancul în care ba îi tăiau coada, ba coama, ba la urmă şi urechea calului subalternului ca să-l deosebească de-al şefului, până s-au decis să-l ia sergentul pe cel negru şi tablagiul pe cel alb.

„Ţeavă” a ajuns consilier de imagine al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Chivu Cârciumaru din „Aniela”, sau Cătălin Căţoiu dacă vreţi ca-n buletin, s-a arătat deja pe teren, la vreo două întâlniri oficiale de-ale premierului. Percuţionist pe la VH2, dar şi operator apoi director de imagine la TVR, de peste trei decenii, „Ţeavă” e un mare Don Juan, fin cunoscător al „Păcatelor Evei” mai ales. Iubite celebre - Jojo, Nicoleta Drăgan (ex-Hi-Q) - dar şi multe experienţe celebre ajunse prin tabloide. După atâţia ani înregimentat la SIE, o fi vrând şi poneiul manierat de MRU să mai apuce cât se poate din codrul verde, până nu-i ofileşte guvernarea... cota de încredere.

Şi-a luat un armăsar consilier, să fie şi el pe „cai mari”. Cât se mai poate… S-a stabilit că Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul Perla, are discernământ. I s-a găsit şi adeverinţa de funcţionar public cu menţiunea clară „poliţist” pe baza căreia i s-a eliberat avizul de armă. Dacă-i aşa, vă daţi seama câţi din şefia poliţiei trebuie căutaţi la discernământ dacă aveau un aşa subordonat? Dacă un simplu şofer purta permanent armă în mod legal, fiind poliţist, ar trebui să fim atenţi şi pe unde călcăm când intrăm în secţia de cartier. Să nu fie ud şi să se supere femeia de serviciu…

Bear Grylls a rupt-o cu Discovery. Umblă zvonuri că din cauza unor nopţi petrecute în moteluri, când se presupunea că ar fi trebuit să doarmă precum caii, din picioare, sprijinit de vreo stâncă, sau cel mult ca mustangii, tolănit prin iarba umedă şi necălcată. Producătorii, după ce l-au călărit cale de patru ani şi cote de audienţă în galop, i-au pus în cârcă încă două proiecte la care se pare că până şi gheaba tăbăcită, de urs (engl. - bear) a lui Grylls a cedat. Adevăratul motiv însă e altul, cu siguranţă: în lumea asta crizată, cine mai ia lecţii de supravieţuire când o exersăm toţi, la propriu, zi de zi?

Dar se ştie: nu mor caii când vor crizele. Are cineva puţin jăratec? Ni...ha-ha-ha

Citit 13210 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.