Verdict în dosarul profesoarei ucigaşe de la Cudalbi. Vezi la ce concluzie au ajuns anchetatorii!

Verdict în dosarul profesoarei ucigaşe de la Cudalbi. Vezi la ce concluzie au ajuns anchetatorii!
Constanţa Lazăr (dreapta), în ziua nunţii sale .
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape două luni de la cumplita tragedie care a zguduit comunitatea din Cudalbi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au putut da un verdict oficial.

Pe 19 ianuarie, Constanţa Lazăr (31 ani), profesoară de franceză la un liceu din Tecuci, şi-a ucis bebeluşul în vârstă de trei luni, înecându-l în cădiţa în care ar fi trebuit să-i facă baie. Crima, comisă în casa părinţilor femeii, a fost imediat urmat de sinuciderea profesoarei, care şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se într-o anexă a gospodăriei.

Potrivit celor scrise de către Constanţa într-un bilet lăsat familiei, dar şi afirmaţiilor acesteia înainte de a comite crima, motivul care ar fi stat la baza gestului ar fi fost o boală gravă cu care s-ar fi născut fetiţa sa, Maria Nastasia, şi pentru care femeia nu credea că ar exista leac. Medicii legişti au putut recent să ajungă la o concluzie clară asupra cauzelor morţii bebeluşului.

"Din raportul medico-legal depus la dosar reiese că decesul copilului a avut drept cauză asfixia mecanică prin înec cu insuficienţă cardio-respiratorie acută consecutivă. Este clar că victima era în viaţă în momentul înecului, acesta fiind factorul care a determinat decesul. Nu au fost constatate alte urme de violenţă. În consecinţă, s-a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva autoarei, aceasta fiind decedată", a precizat procurorul Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mai mult decât atât, surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvaluit că din punct de vedere medico-legal copilul era sănătos, nefiind depistate modificări sau afecţiuni ale organelor vitale.

Citit 4716 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2012 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.