Morilor 130 - o adresă care poate punct carieriei de politician a tânărului Boldea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imobilul din strada Morilor 130 a fost motivul pentru care patru oameni au fost sau sunt în continuare după gratii. În urmă cu doi ani, presa aducea la vedere un dosar făcut public de Parchetul gălăţean. Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 82 de ani, a fost nevoit să fugă de acasă din cauza unor indivizi ce doreau să-i vândă proprietatea. De frica lor, omul a stat pe străzi până când a fost internat la un aşezământ social, iar de acolo a fost recuperat de familie. După ce Bălănuţă nu a mai putut fi folosit, a fost înlocuit cu Ion Dorobăţ. S-au întocmit acte false şi au încercat să-i vândă casa consilierului local Gheorghe Radu, cu 155.000 de euro. Tranzacţia a fost întreruptă chiar de acesta din urmă. Între timp, Gheorghe Bălănuţă, a decedat.

Cei care plătesc pentru afacere au început să vorbească

Pentru această „afacere” plătesc: Maricel Harabagiu – care s-a ales cu şase ani de puşcărie, Sorin Balaban – cu cinci ani, Georgică Virginel Bulete – cu cinci ani de închisoare şi George Timofte – trei ani cu suspendare. Toţi sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune deosebit de gravă şi, după caz, de fals în înscrisuri, instigare la această infracţiune şi uz de fals. Ei au trecut deja de două instanţe, acum aflându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin rechizitoriu s-au făcut două declinări: una la Parchetul General pentru deputatul Mihail Boldea şi alta la Serviciul Investigaţii pentru Costică Caranfil.

„Suntem victimele sale, prin faptul că Boldea a început cu mine, Bulete Virginel şi Caranfil Costel şi a terminat cu Balaban Sorin şi Timofte George, persoane pe care nu le-am văzut şi nu le-am cunoscut decât în Penitenciarul Galaţi”, ne-a scris Maricel Harabagiu. Toţi trei au punctat acelaşi lucru: se tem de presiunile care se fac asupra instanţelor „când sunt implicate personalităţi de rang înalt”. Acesta este un pasaj din scrisoarea trimisă din Penitenciar pe adresa redacţiei. De aici am plecat şi noi la drum.

Învinuitul ridicat din morţi

Ion Dorobăţ a declarat, în exclusivitate pentru Viaţa Liberă, că el este omul care s-a dat drept Gheorghe Bălănuţă, proprietarul din Morilor 130 Ieri bătrânul se afla încă în Bârlad. Bătrânul abia îşi duce traiul de zi cu zi dintr-o pensie de 400 de lei. Pentru a se da drept Bălănuţă a primit 40 de milioane de lei vechi, din care a trăit o vreme. După cum ne-a mărturisit nimeni nu l-a chemat niciodată pentru vreo anchetă penală până în noiembrie 2011, când a fost dus la Parchetul General în calitate de învinuit. El ne-a povestit că a fost luat din Bârlad de Costică Caranfil, despre care Boldea avea să ne declare că este cel care a venit la el cu actele casei din Morilor 130. A mers la un notariat şi în faţa unui bărbat a semnat nişte hârtii. Radu Gheorghe, care este şi consilier local, ne-a spus că acum imobilul este cumpărat de el. Îl cunoştea pe bătrân şi a avut suspiciuni în momentul în care a înţeles că nu aveau nicio legătură cu cei pe care îi ştia. Casa i-a fost însă oferită spre vânzare de colegul său de partid, pe atunci, Mihai Boldea. Deputatul s-a apărat atunci spunându-ne că a verificat nişte acte şi i-a spus consilierului local că există cineva care vinde, nimic altceva. Povestea se pare că din punctul de vedere al procurorilor nu este aşa cum o a spus-o parlamentarul.

Citit 2805 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2012 21:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.