Un muzeu de 120 de ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* “Romanian Heritage Center” la  Chicago: O mână de oameni întreprinzători, în frunte cu Ioviţă Varan, Ioan Blaga, Bogdan Solomie, Petru Amarei, Steven Bonica, Calin Nartea, Cornel Dumitrescu, Ioana Sălăjanu, Teodora Fulea, Marius Moldovan, Mihai Dejan, Adrian Antal, Alexandru Kovacs, Marian Petruţa, Octavian Cojan, Andra Munteanu şi alţii, au reuşit, fără niciun ajutor de la statul român, să finalizeze poate cel mai reuşit spaţiu cultural, massmedia şi de business românesc aflat pe pământ american, "Romanian Heritage Center".

* Asociaţiile, la Barcelona: La invitaţia reprezentanţilor Partidului Românilor din Spania, în acest weekend are loc la Barcelona o serie de întâlniri informale ale reprezentanţilor mai multor organizaţii ale diasporei române din Europa.

* Asistenţă juridică gratuită în Italia: Guvernul României, Ambasada României în Italia şi Ministerul Justiţiei din Italia au semnat un Protocol prin care case de avocatură dintr-o listă publicată sunt împuternicite să-i reprezinte, gratuit, dacă dovedesc că au venituri mici, pe români în faţa instanţelor de judecată din Italia.

* Pagini româneşti în Noua Zeelanda: Editorii publicaţiei "Pagini Româneşti în Noua Zeelandă", Adina şi Cristi Dumitrache, anunţă apariţia numărului 52 al revistei pe care o conduc. Le puteţi scrie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

* Întalnire la Torino: Seria de dezbateri intitulată "Să cunoaştem România", organizată la Torino de Asociaţia Italiano-Română "Frăţia" continuă marţi, 27 octombrie, la ora 17.30, la `Hotel Le Meridien Turin Art+Tech`, via Nizza 230.

* Muzeul din Chişinău: În acest weekend,  Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău, cel mai vechi muzeu din Basarabia,  sărbătoreşte  jubileul de 120 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie în incinta instituţiei se va desfăşura o suită de evenimente cultural-ştiinţifice.

* Emil Racoviţă, în expoziţia de la Oslo: Exploratorul român Emil Racoviţă a fost inclus în expoziţia dedicată expediţiei în Antartica a navei «Belgica», deschisă, în această perioadă, la Muzeul navei polare "FRAM" din Oslo.

* Şi în Asia dăm filme: "Pescuit sportiv", lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru, va deschide săptămâna aceasta cea de-a 11-a ediţie a festivalului de film asiatic, indian şi arab Osian`s Cinefan. Manifestarea debutează astăzi şi va avea loc până pe 30 octombrie la New Delhi.

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.