Boldea a rămas fără imunitate. Procurorii pot trece la reţinerea lui!

Boldea a rămas fără imunitate. Procurorii pot trece la reţinerea lui!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 17:30 - Surse apropiate anchetei confirmă faptul că în această după-amiază, Mihail Boldea a fost citat la domiciliu, urmând ca marţi dimineaţă să se prezinte la audieri la sediul DIICOT Galaţi.

VIDEO: Bogdan Nistor


UPDATE 17:15 - Poliţistul a ieşit din casa deputatului Mihail Boldea spunând că i-a adus o citaţie de aducere emisă de către un procuror. Poliţistul nu a vrut să precizeze dacă Mihail Boldea se află sau nu în casă.


UPDATE 17:00 - O maşină a Poliţiei a oprit în faţa casei lui Mihail Boldea. Din maşină a coborât un agent care a intrat în curtea casei cu o citaţie.


UPDATE 15:50 - Ridicarea imunităţii lui Boldea va deveni activă după publicarea în Monitorul Oficial

Decizia de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea va deveni activă abia după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, ne-a declarat deputatul Bogdan Ciucă, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. "Depinde de modul în care va acţiona Camera şi de capacitatea fizică de publicare a acestei decizii. Au existat şi situaţii în care o decizie a fost publicată în aceeaşi zi, dar au existat şi situaţii în care a durat mai multe zile", a declarat Ciucă pentru www.viata-libera.ro.


UPDATE 15:08 - Camera Deputaţilor a votat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea cu 156 voturi pentru şi 17 voturi împotrivă şi 3 abţineri. După ce decizia Camerei va fi comunicată oficial, procurorii pot trece la percheziţii şi chiar la reţinerea lui Boldea.


UPDATE 15:00 - Votul s-a încheiat. Se face numărătoarea.


UPDATE 14:45 - A început votul în Camera Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea. Votul se va da cu majoritatea celor prezenţi. Nu este nevoie de un număr minim de votanţi. Se va da un singur vot, pentru pierderea imunităţii.


UPDATE 14:40  - Parlamentarii de la PNL şi PSD vor asigura cvorum pentru şedinţa în cadrul căreia se va vota ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea, a declarat liberalul Călin Popescu Tăriceanu, transmiţând că nu doreşte să se creeze imaginea că Parlamentul ar bloca justiţia. "Considerăm că votul este prea important pentru a lăsa loc de echivoc în acest caz", a delcarat Tăriceanu de la tribuna Camerei Deputaţilor. "Măsura trebuie adoptată şi puteţi miza pe sprijinul nostru în ce priveşte numărul necesar de parlamentari pentru acest vot", a mai spus liberalul.


UPDATE 14:25 - Liderul PSD Victor Ponta a declarat că în cazul în care nu va fi îndeplinit cvorumul pentru ridicare imunităţii lui Mihail Boldea, parlamentarii USL vor asigura acest cvorum. Ponta a mai spus că în sală sunt doar 161 de parlamentari, iar pentru cvorum este nevoie de 146. Acesta a mai acuzat incapacitatea celor de la putere de a lua o decizie şi slaba organizare a acestora.


UPDATE 14:20 - Reprezentanţii Camerei Deputaţilor nu găsesc şase urne pentru a se vota de trei ori în cazul ridicării imunităţii lui Mihail Boldea. Deputaţii au decis să voteze secret, pe rând, pentru pentru percheziţie, reţinere şi arestare în cazul deputatului gălăţean. Procedura nu poate fi însă îndeplinită pentru că nu se găsesc atât de multe urne. În acest moment se rediscută procedura. 


UPDATE 14:00 - Urmează votul în plen pentru ridicarea imunităţii lui Boldea. Se va vota de trei ori: pentru percheziţie, reţinere şi arestare, separat. În acest moment, reprezentanţii Camerei pun la punct ultimele detalii tehnice înainea votului.


UPDATE 13:34 - După apelul nominal, şedinţa în cadrul căreia se va vota ridicarea imunităţii lui Boldea îndeplineşte condiţiile legate de cvorum. După apelul nominal, la şedinţă au apărut încă şapte parlamentari


UPDATE 13:20 - Doar 163 de parlamentari sunt prezenţi în Camera Deputaţilor. Pentru îndeplinirea cvorumului în cazul votului pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea este nevoie de 164 de deputaţi. În acest moment se face din nou apelul nominal şi se caută încă un parlamentar pentru asigurarea cvorumului. 


UPDATE 13:00 - În Camera Deputaţilor începe în scurt timp votul pentru ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea. Votul va fi secret.


Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, întrunită la ora 10:00, şi-a dat avizul pentru ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea. Cererea privind percheziţia domiciliară şi cea privind reţinerea lui Boldea a primit 11 voturi pentru, iar cea privind arestarea 10 voturi. Avizul dat de deputaţii din comisie va ajunge astăzi în plenul Camerei, unde se va discuta despre propunerea procurorilor privind percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea învinuitului Mihail Boldea.

La ieşirea din Comisie deputaţii prezenţi au declarat că "raportul va ajunge în Plen în şapte minute şi jumătate".

Conform celor din Comisie, deputatul Boldea a fost invitat la discuţii atât prin fax, cât şi prin sms, dar nu a răspuns acestor invitaţii. Dacă ce va trece de plenul Camerei, avizul va ajunge la procurorii gălăţeni, care vor demara acţiunile precizate în documentul trimis spre aprobare.

Vom reveni pe parcursul zile de astăzi cu mai multe informaţii. (Teodora Miron)

Citit 3237 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.