Focuri de armă pentru capturarea mai multor braconieri aflaţi la vânătoare de mistreţi

Focuri de armă pentru capturarea mai multor braconieri aflaţi la vânătoare de mistreţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lupte ca la Podul Înalt pe un fond de vânătoare din comuna Rădeşti! Poliţiştii Serviciului Arme, cei de la Secţia 5 Poliţie Rurală şi lucrători ai AJVPS au plecat în noaptea de marţi spre miercuri în căutare de braconieri, autorităţile având informaţii că localnicii obişnuiesc să dea iama prin vânat. Pe fondul de vânătoare 27 din Rădeşti au găsit patru indivizi înarmaţi cu o puşcă artizanală, care se deplasau cu o căruţă însoţită de şase câini.

Poliţiştii i-au somat să oprească, dar fără succes, agenţii fiind nevoiţi să tragă şase focuri de armă în aer pentru a-i intimida. Trei braconieri au fugit în pădure, iar cel de-al patrulea a asmuţit câinii pe poliţişti. Un paznic de vânătoare a ucis două dintre animale, agenţii punând în acelaşi timp mâna pe agresor, Corneliu T., de 44 de ani, din Rădeşti.

„În coşul căruţei s-a găsit un porc mistreţ, mascul, în greutate de aproximativ 100 kg, care prezenta două plăgi împuşcate. Cei doi câini împuşcaţi găsiţi lângă căruţă nu erau din rasa ogar”, precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Corneliu T. a recunoscut la audieri că însoţitorii săi îi erau consăteni, unul dintre ei, Florin R., de 38  de ani, fiind cel care a confecţionat arma de vânătoare folosită la uciderea mistreţului. Braconierul a fost reţinut.

Porcul mistreţ şi cei doi câini ucişi au fost predaţi DSV Galaţi, poliţiştii continuând cercetările pentru prinderea celorlalţi trei vânători.

Ei sunt acuzaţi de vânătoare fără autorizaţie, în afara perioadelor legale de vânătoare la specia porc mistreţ, de două sau mai multe persoane împreună, vânătoare pe timp de noapte şi transportul vânatului.

Citit 2626 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2012 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.