Salariaţii de la Ţevi Sudate au declanşat greva generală
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Salariaţii de la Ţevi Sudate au declanşat greva generală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii societăţii ArcelorMittal Tubular Products, fosta secţie de ţevi sudate din combinatul siderurgic gălăţean, au intrat joi dimineaţă în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de oferta salarială pe 2012 avansată de patronat. Protestul îi urmează grevei de avertisment de două ore pe care angajaţii societăţii au susţinut-o luni şi care a fost urmată de noi discuţii între management şi reprezentanţii salariaţilor, rămase fără rezultat însă.

"ArcelorMittal Tubular Products Galaţi recunoaşte şi respectă dreptul angajaţilor de a organiza o grevă, în condiţiile legii. Suntem în dialog permanent cu reprezentanţii angajaţilor şi facem eforturi în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă pe 2012 care să protejeze slujbele, salariile, drepturile financiare şi nonfinanciare ale angajaţilor şi pentru a creşte veniturile prin bonusuri financiare, soluţie despre care credem că este singura posibilă în actualul context economic", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.

Organizaţiile sindicale de pe platforma ArcelorMittal Galaţi şi-au anunţat susţinerea pentru colegii lor de la Ţevi Sudate.

Cei 170 de angajaţi de la ArcelorMittal Tubular Products au luat calea protestelor la capătul unor negocieri salariale care s-au încheiat fără un acord cu patronatul. Oamenii cer majorarea cu până la 200 de lei a salariilor şi creşterea cu câte 50 de lei a celor două prime anuale, de Paşti şi de Crăciun, acum în valoare de 400 de lei fiecare. Patronatul susţine, însă, că nu le poate oferi angajaţilor decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu are pierderi, precum şi un procent mai mare de promovare a salariaţilor şi un nivel de încadrare superior pentru muncitori.

Citit 1825 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.