Ca de la deputat la senator: Boldea îl acuză pe Necula
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ca de la deputat la senator: Boldea îl acuză pe Necula
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, aproape de orele serii, recursul făcut de Mihail Boldea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva măsurii arestării preventive a fost respins. Boldea va rămâne astfel după gratii, ca urmare a deciziei de menţinere a arestului preventiv în cazul său. Pe de altă parte, Mihail Boldea a făcut primele declaraţii referitoare la cazul său, acuzând din boxă atât pe anchetatori, cât şi pe fostul coleg de partid Marius Necula

A fost o zi cât se poate de grea atât nu doar pentru deputatul Mihail Boldea. Alexandru Bogdan Boza, cercetat în acelaşi dosar, a făcut ieri o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Magistraţii nici nu au ajuns să  discute solicitarea, deoarece procurorii au invocat o excepţie, admisă de Curte. Anchetatorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) au precizat că solicitarea lui Boza este inadmisibilă, deoarece el este acuzat de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, o faptă „consumată” (săvârşită, n.a.) şi pentru care legea prevede o pedeapsă mai mare de 18 ani.

Avocatul lui Boza a intervenit cerând respingerea excepţiei. Magistratul s-a retras un sfert de oră pentru a soluţiona excepţia invocată, după care în şedinţă publică a admis excepţia DIICOT, respingând cererea lui Boza de eliberare provizorie sub control judiciar. Boza mai are calea recursului la Înalta Curte, recurs care a şi fost declarat încă din sala de judecată.

Boldea a aruncat bomba

Cam în acelaşi timp, la Bucureşti, completul de cinci magistraţi ai Înaltei Curţi îi judecau recursul lui Mihail Boldea. În sală, potrivit www.HotNews.ro, parlamentarul arestat acum în dosarul instrumentat de procurorii gălăţeni ai DIICOT i-a acuzat pe de o parte pe anchetatori, iar pe de altă parte a aruncat şi o bombă mediatică. Boldea a susţinut în faţa completului că a fost ajutat de senatorul Marius Necula să obţină nişte documente de la Arhivele Naţionale, iar Necula i-ar fi cerut suma de 15.000 de euro pentru acele documente.

Contactat telefonic, senatorul a respins categoric aceste afirmaţii. „Este o minciună sfruntată, o invenţie sută la sută. Nici măcar tangenţial nu am discutat vreodată despre aşa ceva. Noi doi am fost adversari încă de la începuturi. Starea de tensiune dintre mine şi el este cunoscută. În octombrie 2010, în Organizaţia Municipală a PDL am propus excluderea lui Boldea, propunerea admisă în unanimitate. De ce propunerea nu a mers mai departe în Biroul Permanent Judeţean daţi-mi voie să mă abţin să comentez”, a spus Marius Necula.

Necula s-a ales cu plângere la DNA

Senatorul a mai adăugat că, din cauza împotrivirilor sale făţişe vizavi de Boldea, s-a ales cu o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). „Mi-a reproşat acolo faptul că ştiu despre dosarele penale pe care le avea. Am dat declaraţii la DNA şi am precizat că ştiu de Aviasan şi de altele, aşa cum ştie toată lumea, din ceea ce s-a spus public”, a comentat senatorul. Necula mai crede că acest atac vine şi din faptul că „era susceptibil de a candida la Primărie din partea PDL”, lucru care i-ar fi displăcut lui Boldea.

 


 

Citeşte aici cum a evoluat şedinţa de judecată de luni, şedinţă la finele căreia judecătorii au decis ca Boldea să rămână în arest preventiv!


 

Citit 4157 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.