Lucrările la liniile de tramvai nasc isterie. Vezi cum se circulă acum pe strada Oţelarilor! (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Lucrările la liniile de tramvai nasc isterie. Vezi cum se circulă acum pe strada Oţelarilor! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Demararea lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai de pe artera din Micro 19 a declanşat derută printre conducătorii auto * Pe Oţelarilor, traficul de pe ambele sensuri a fost direcţionat pe un singur fir, şoferii fiind avertizaţi doar de două indicatoare * În plus, pe una dintre benzi au rămas parcate maşinile riveranilor *

Şoferii care nu au ştiut că pe bulevardul Oţelarilor încep lucrările la linia de tramvai şi mai ales că şantierul va duce la blocarea străzii şi automat la devierea circulaţiei, au avut ieri dimineaţă o surpriză de proporţii. Pe segmentul cuprins între Oficiul Poştal şi intersecţia cu strada Stadionului, traficul rutier a fost închis. Doar că devierea circulaţiei pe celălalt fir, pe care maşinile trebuie să se deplaseze acum în ambele sensuri, s-a făcut oarecum pe şest, prin amplasarea de garduri la ambele capete ale porţiunii pe care se fac lucrări şi montarea unor indicatoare mici care îi anunţă pe cei care au norocul să le observe, că tot traficul de pe acel segment de bulevard s-a mutat pe o singură parte. În rest, niciun echipaj de poliţie nu era ieri dimineaţă la faţa locului pentru a-i avertiza pe conducătorii auto să circule cu prudenţă sau pentru a coordona eliberarea bandei unu de maşinile parcate. Acest fapt a întins la maxim nervii şoferilor care s-au trezit în mijlocul ambuteiajelor.


 

 


Indicatoare puse strategic

"Veneam dinspre Lupul de Mare pe banda a doua şi deodată m-am trezit faţă în faţă cu un microbuz care venea pe contrasens! N-am văzut nicăieri vreun panou care să arate că e circulaţia deviată şi nici vreun poliţist la intersecţie care să avertizeze şoferii. Şi aşa se circulă greu pe aici, din cauza maşinilor parcate, acum au mai şi deviat circulaţia", ne-a spus revoltat Ion Macovei, unul dintre şoferii ghinionişti care nu observase indicatorul montat luni, chiar lângă cel care marchează trecerea de pietoni de la Poştă.

Alţi şoferi, mai "norocoşi", precum cei de pe maxi-taxi, ştiau de situaţie încă de luni, fiind anunţaţi de la firma de transport. "Ne-au spus şi nouă de la firmă. N-am văzut niciun echipaj până acum aici, ar trebui să fie, pentru că mai sunt şi maşinile care ies de pe străduţele mici şi atunci e dezastru. Nu avem ce să facem, nu putem schimba traseul", ne-a explicat un şofer de microbuz de pe ruta Billa 1 - Parc CFR.

Unii aprobă, alţii trebuie să păzească

Devierea circulaţiei pe Oţelarilor a fost, potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere, solicitată la începutul acestei săptămâni, pentru efectuarea lucrărilor la linia de tramvai.

"S-a primit o adresă la noi pentru devierea circulaţiei pe un singur fir şi au primit aprobare, cu condiţia să marcheze cu indicatoare şi panouri. Drumul este în administrarea Primăriei.  Mai departe, luarea măsurilor pentru asigurarea traficului pe acel segment afectat de lucrări revine Poliţiei Locale", ne-a precizat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

De partea cealaltă însă, şeful Poliţiei Locale se plânge că nu are suficienţi oameni pentru a dirija traficul perturbat de lucrările care afectează mai multe zone ale oraşului.

"Am numai 12 oameni în stradă, unde să-i împart? Trebuie să fie şi acolo, şi pe Frunzei, şi la stadionul Oţelul, asta ca să mă limitez numai la lucrările la liniile de tramvai. Vor ajunge echipaje peste tot, numai că nu se poate în acelaşi timp", ne-a spus Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Se estimează că lucrările de reabilitare a celor cinci kilometri de linie de tramvai cuprinsă între Liceul Auto şi Micro 19 vor dura până în luna august a anului viitor şi implică şi modernizarea canalizării, a reţelei electrice şi a covorului asfaltic de pe arterele afectate.

Citit 5452 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.