Rediu / Pădurar acuzat de violenţă şi ameninţare cu arma

Rediu / Pădurar acuzat de violenţă şi ameninţare cu arma
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aurel Genes, de 58 de ani, din localitatea gălăţeană Rediu a ajuns la spital cu numeroase răni şi cu fractură de piramidă nazală, după ce a fost bătul de pădurarul comunei, Ion Buruiană.

"Duminică seara eram pe terenul meu, când am văzut câteva oi care trecuseră pe un alt teren. M-am dus ca să le aduc înapoi. Atunci a sosit şi maşina pădurarului, care gonea cu viteză spre mine. Înainte să pot recupera animalele, Ion Buruiană a coborât din maşină, însoţit de trei bărbaţi. După ce a scos pistolul şi m-a ameninţat că mă împuşcă, pădurarul şi unul dintre bărbaţi au început să mă lovească cu pumnii şi picioarele. Am reuşit să mă ridic şi să fug, dar m-au urmat şi au continuat să mă lovească în cap cu mânerul de la bici", povesteşte Aurel Genes, care a fost adus la Spitalul Judeţean de Ambulanţă. Acesta susţine că nu este pentru prima dată când pădurarul îi face rău: "Astă toamnă mi-a omorât vaca. Toată lumea din sat îl ştie că este violent", mai spune victima.

Pădurarul se apără

Ion Buruiană a recunoscut că a fost un conflict între el şi Aurel Genes, dar susţine că a fost în legitimă apărare. "L-am găsit cu aproximativ 100 de oi pe un teren pe care îl am în pază. M-am apropiat de el, însă a devenit recalcitrant şi m-a lovit cu pumnul. Pistolul l-am scos pentru a trage un foc de avertizare. Nu am dat cu biciul, am dat cu pumnii".

Ambii bărbaţi spun că au de gând să meargă mai departe pentru a-şi căuta dreptatea, după ce îşi vor scoate certificatele medico-legale. Purtătorul de cuvânt al IJP Galaţi, comisarul Cristina Tatulici, ne-a informat că Poliţia face cercetări.

Citit 2019 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2012 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.