Băsescu a semnat decretul prin care Nica este numit ministru interimar de Interne

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, precum şi eliberarea din funcţia de ministru a lui Liviu Dragnea, informează Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax.

Preşedinţia informează, într-un comunicat remis, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX, că şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Liviu Nicolae Dragnea, ca urmare a demisiei acestuia şi de numire ca interimar la şefia ministerului a lui Dan Nica, viceprim-ministru.

Premierul Emil Boc a transmis Preşedinţiei, miercuri, propunerea de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor şi a sesizat cele două camere parlamentare în vederea modificării structurii Guvernului, astfel încât social - democratul să cumuleze funcţia de vicepremier cu cea de ministru.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, după ce Comitetul Executiv al PSD a validat propunerea ca Dan Nica să preia, pe lângă funcţia de vicepremier, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, că PSD a trimis deja premierului o propunere oficială în acest sens.

Geoană a spus că Dan Nica a primit acceptul unanim, atât în Biroul Permanent, cât şi în Comitetul Executiv Naţional, pentru a prelua Ministerul Administraţiei şi Internelor, cumulând totodată şi funcţia de vicepremier pe care o deţine în prezent.

El a mai afirmat că preşedintele Traian Băsescu, cu care s-a consultat, alături de premierul Emil Boc, pe marginea situaţiei de la MAI, a primit "foarte pozitiv" propunerea PSD ca Dan Nica să preia şi funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Liviu Dragnea a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de ministru al Internelor, invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009. Dragnea a depus jurămânul ca ministru de Interne în data de 20 ianuarie, fiind instalat în funcţie a doua zi şi avea termen 15 zile pentru a renunţa la funcţia de preşedinte al CJ.

Citit 1087 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.