Marinela Dobrea a vorbit la mobil de 14.000 de lei în două luni!

Marinela Dobrea a vorbit la mobil de 14.000 de lei în două luni!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Talentata doamnă Dobrea, directoarea suspendată la DGASPC Galaţi, a „reuşit” facturi uriaşe la telefoanele mobile chiar în perioada în care era în concediu medical * Dezastrul din facturi se clădeşte pe SMS-uri la concursuri, roaming la un abonament de internet mobil, încărcări de cartele pre-pay şi zile întregi de „înroşit” liniile *

Directoarea suspendată de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Marinela Dobrea, a bătut toate recordurile în materie de facturi la telefoanele de serviciu. Şi asta chiar în perioada concediului medical, în lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut. Când, apropo, nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi punctele dumneaei de vedere cu privire la dezvăluirile pe care le-aţi putut citi în „Viaţa liberă” în cele două luni.

Pentru patru abonamente de telefonie mobilă, aflate în custodia sa, Marinela Dobrea a reuşit performanţa de a strânge o factură uriaşă, aproape 14.000 de lei, adică 140 de milioane de lei vechi. Dacă vă întrebaţi cum se poate vorbi la telefon de aceste sume avem detalii. Unele de-a dreptul picante.

Facturile vin de la doi dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă. Un telefon e într-o reţea, iar trei în cealaltă. De asemenea, dintre cele patru, un SIM e dedicat unui abonament de internet mobil, prin intermediul unui modem.

Potrivit informaţiilor oferite de mai multe surse din cadrul instituţiei, în luna noiembrie, cele patru abonamente au „strâns” o factură de peste 64 de milioane de lei vechi, iar în luna decembrie suma de plată a fost de aproape 75 de milioane de lei vechi. Aşadar, în cele două luni în care a lipsit de la serviciu pe motiv de boală, Marinela Dobrea a dat DGASPC un „tun” de 140 de milioane de lei. Direct sau indirect, întrucât nu se ştie câte dintre cele patru abonamente despre care vorbim au fost folosite de dumneaei.

Cert e că cele patru numere au fost luate de Marinela Dobrea de la DGASPC, instituţie pe adresa căreia veneau şi facturile. Adică erau achitate din bani publici.

N-a câştigat maşina la concursul cu SMS-uri

Se ştie sigur că unul dintre cele patru telefoane a ajuns pe mâna uneia dintre angajatele de la DGASPC, „prietenă a fiicei directoarei, Raluca Dobrea” după cum au descris-o sursele noastre. Deocamdată, îi vom face publice doar iniţialele: S.B.

Ce a făcut însă această angajată cu telefonul plătit din bani publici depăşeşte însă orice imaginaţie, ea fiind responsabilă pentru 40 de milioane de lei în cele două luni. Zi de zi, S.B. se ocupa cu trimisul SMS-urilor la concursuri. Mai exact este vorba despre un „serviciu în parteneriat” al operatorului de telefonie mobilă, care avea în derulare campania „Câştigi un Volkswagen Golf pe zi timp de 100 de zile”.

Potrivit calculelor noastre, S.B. a trimis în două luni aproximativ 450 de SMS-uri pentru acel concurs. Adică vreo şapte-opt pe zi. La un cost de un euro pe SMS, visul angajatei DGASPC de a avea un Volkswagen Golf a costat instituţia peste 17 milioane de lei vechi. Ştim, e obsedant să repetăm acest lucru, însă din bani publici.

Ceea ce a făcut S.B. este însă de-a dreptul prostesc pentru că oricum, chiar dacă ar fi câştigat vreun premiu pus la bătaie, nu ea l-ar fi primit, ci DGASPC Galaţi, instituţia pe numele căreia era abonamentul. Restul de bani din factura de 40 de milioane (mai bine de 23 de milioane) pe două luni înseamnă convorbiri şi alte SMS-uri.

Gândiţi-vă cât daţi dumneavoastră lunar la factura de mobil şi cât vorbiţi pentru a afla cât a „călărit” telefonul prietena Ralucăi Dobrea. În orice caz, trebuie spus că, în momentul în care actuala conducere a DGASPC i-a imputat sumele, S.B. a predat telefonul şi a promis că va da toţi banii înapoi. Bani pe care DGASPC a fost nevoită deja, prin contract, să îi plătească operatorului de telefonie.

Cine a fost în Italia, Turcia şi Marea Britanie?

Celelalte trei abonamente au rămas aşadar cu o factură de 100 de milioane de lei în două luni. Este vorba despre două telefoane şi un abonament de internet, care, cel mai probabil, au fost folosite de directoarea Marinela Dobrea. Spunem probabil pentru că pe desfăşurătorul abonamentului de internet apare activat serviciul de roaming, cu accesări în noiembrie şi decembrie din trei ţări: Italia, Turcia şi Marea Britanie.

Or, din informaţiile pe care le avem, Marinela Dobrea nu a fost plecată din ţară în perioada concediului medical. Deci e posibil să fi „împrumutat” internetul DGASPC vreunui apropiat. Sau, cine ştie, poate că a fost la tratament în străinătate.

Pe cifre, lucrurile stau în felul următor: în luna noiembrie, acest abonament a avut o factură de peste opt milioane de lei pentru roaming în Italia şi Turcia, iar în luna decembrie exorbitanta sumă de 33 de milioane de lei pentru roaming în Italia şi Marea Britanie.

Cum să faci facturi uriaşe cu telefonul închis

Istoria celorlalte două numere de telefon e, de asemenea, picantă. Vă mai informam în precedentele articole dedicate directoarei suspendate de la DGASPC că nu am reuşit să dăm de dumneaei pe mobil în noiembrie şi decembrie, telefonul fiind închis. Şi totuşi Marinela Dobrea a reuşit să umfle facturile DGASPC cu câteva zeci de milioane. Cum? Încărcând de pe aceste abonamente o serie de cartele pre-pay.

Cel mai probabil, Marinela Dobrea şi-a cumpărat o cartelă şi a început să o alimenteze de pe abonamentele plătite din bugetul Direcţiei. Repetăm, din bani publici. Astfel, de pe unul dintre telefoane a făcut o încărcare de aproape opt milioane de lei în noiembrie şi de zece milioane în decembrie. De pe celălalt număr a făcut reîncărcări în valoare de „numai” şase milioane.

Sau, dacă nu e valabilă varianta cu cartelele cumpărate special pentru a putea vorbi fără să fie contactată de presă sau de preşedintele Consiliului Judeţului, Marinela Dobrea a dat dovadă de multă mărinimie, încărcând cartela vreunui apropiat. Oricum, „gaura” în bugetul DGASPC a fost de-a dreptul consistentă.

Contactată telefonic pentru a afla ce s-a întâmplat cu facturile, directoarea interimară a DGASPC, Manon Cristoloveanu a spus doar că s-au făcut demersuri pentru recuperarea sumelor. Ceea ce înseamnă că, deşi s-au plătit aceste facturi către operatori, DGASPC Galaţi va încerca să o oblige pe Marinela Dobrea să dea banii înapoi.

Alocaţia de hrană e de 80.000 de lei vechi pentru copii

Pentru a realiza cât de mari sunt sumele pe care Marinela Dobrea le-a scos din buzunarul DGASPC, trebuie spus că aceşti bani ar fi fost suficienţi pentru salariile pe o lună a 20 de angajaţi. Sau putem compara cele 140 de milioane cu cei 80.000 de lei vechi pe care îi primeşte zilnic un copil asistat drept alocaţie de hrană.

Astăzi, la Comisia de Disciplină a CJ

Directoarea suspendată de la DGASPC trebuie să se prezinte astăzi la a doua strigare a Comisiei de Discipplină din cadrul Consiliului Judeţului. Ea a fost programată iniţial pentru data de 23 ianuarie, însă în acea zi a trimis o cerere să i se dea un nou termen pentru a putea veni însoţită de un avocat.

Marinela Dobrea trebuie să dea explicaţii cu privire la mai multe probleme constatate de instituţiile de control care s-au tot perindat prin curtea instituţiei în ultima vreme.

Punctul forte al Comisiei îl constituie raportul Inspecţiei Sociale din luna noiembrie a anului trecut, pe care „Viaţa liberă” l-a detaliat la momentul respectiv. Pe lângă aceste aspecte, Marinela Dobrea trebuie să mai răspundă la tot felul de întrebări legate de controale ale altor instituţii, precum şi la multe informaţii publicate de mass-media.

Stai azi pe www.viata-libera.ro ca să vezi dacă Marinela Dobrea se prezintă la Comisia de Disciplină

Citit 3157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.