Jaf la Spitalul Judeţean

Jaf la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis o anchetă după ce, în cursul nopţii de luni spre marţi, persoane rămase încă neidentificate au pătruns în secretariatul Spitalului Judeţean şi în biroul managerului general, dr. Marin Crăciun, de unde au sustras mai multe bunuri. Imediat ce au fost sesizaţi, oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au început cercetările.

Biroul dr. Crăciun se află la parterul spitalului, iar ferestrele dau spre curtea interioară, unde hoţilor le-a fost, probabil, uşor să ajungă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Cristina Tatulici, „autorii au pătruns în birou printr-un geam deschis. Printre obiectele care lipsesc se numără un laptop, două unităţi de calculator, mai multe ştampile şi haine. În cauză se efectuează, în continuare, cercetări”.

Se pare că hoţii nu s-au mulţumit cu pradă găsită în biroul dr. Crăciun şi au prădat şi secretariatul, profitând de faptul că uşa care face legătura între cele două camere era descuiată.

Detalii ne-a oferit şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa. „Un spital este o instituţie extrem de greu de păzit pentru că orice intrus îşi poate justifica prezenţă, spunând că a venit să vadă pe cineva internat. Pe vremea lui Ceauşescu, când existau furturi, a fost prins un cetăţean grec şi bătut bine. După ce l-au bătut o zi, a zis că a venit să facă o vizită amoroasă unei doamne asistente care era de serviciu şi în felul acesta s-a pornit un mic scandal, stins în  faşă.

Este a cincea firmă de pază la Spitalul de Urgenţă, dar nu cred că incidentul în cauză este atât o deficienţă de pază. Ţine mai mult de specificul acestei instituţii unde vin mulţi vizitatori pe care nu poţi să-i opreşti, ziua şi noaptea. Nu par suspecţi, pentru că sunt mulţi oameni îngrijoraţi, care vin să-şi viziteze rudele”.

Cum de dimineaţă, la Spitalul Judeţean situaţia nu era tocmai relaxată, purtătorul de cuvânt a şi glumit, pentru a mai risipi tensiunea: „Din fericire, a spus dr. Bacalbaşa, spre deosebire de cazul de la Braşov, n-au împuşcat în cap directorul. Sau din nefericire poate, după alţi salariaţi”.

Explicaţie foto: Poliţiştii gălăţeni cercetează cu atenţie urmele lăsate de hoţi

Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.