Greviştii de la Ţevi Sudate au încetat protestul şi au semnat contractul colectiv de muncă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Greviştii de la Ţevi Sudate au încetat protestul şi au semnat contractul colectiv de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Greva generală declanşată pe 29 martie de către muncitorii fabricii de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products Galaţi a încetat vineri, 13 aprilie, după 12 zile, în urma semnării noului contract colectiv de muncă al societăţii de către administraţie şi reprezentanţii salariaţilor, au anunţat oficiali ai grupului siderurgic ArcelorMittal.

Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal România, a confirmat încetarea protestului şi semnarea contratului colectiv de muncă aplicabil în anul 2012 la ArcelorMittal Tubular Products Galaţi în termenii anteriori declanşării conflictului.

Conform aceleiaşi surse, muncitorii îşi vor relua activitatea marţi, 17 aprilie, după vacanţa de Paşti.

Ioviţă Lungu, unul dintre reprezentanţii salariaţilor de la fabrica de ţevi sudate, a confirmat informaţiile, cu excepţia celor legate de termenii acordului. "Da, am încheiat greva, am semnat contractul, dar mai multe nu vă pot spune deocamdată, sunt date confidenţiale", a declarat, vineri, Ioviţă Lungu.

Potrivit acestuia, toţi cei 93 de grevişti au fost de acord cu semnarea contractului colectiv de muncă în termenii nedivulgaţi încă.

Despre cele semnate a vorbit, însă, preşedintele sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber. "Au acceptat bonusul de 2 la sută din venitul anual, care s-ar putea să le fie virat pe carduri astăzi (vineri, n.r.), simultan cu prima de Paşti de 400 de lei. Au mai acceptat bonusul de 2,5 la sută prevăzut pentru luna decembrie, condiţionat de un rezultat financiar pozitiv la final de an, precum şi 8 la sută promovare. Aceasta din urmă a fost oferta patronatului dinaintea declanşării conflictului de muncă de către angajaţi, căci în timpul discuţiilor din timpul grevei patronatul a avansat şi 15 la sută promovare", a afirmat Tiber.

Şi liderii sindicatului Siderurgistul din combinat, care şi-au declarat susţinerea faţă de greviştii de la fabrica de ţevi sudate în timpul protestului desfăşurat de aceştia, au comentat evenimentul de vineri. "Suntem bucuroşi că s-a încheiat conflictul din societate şi că angajaţii de acolo au un contract colectiv de muncă", a declarat, vineri, preşedintele Siderurgistul, Gheorghe Bezman.

Fabrica de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products Galaţi are 182 de angajaţi.

Citit 2713 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2012 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.