În cazul Boldea - Membrii familiei, anchetaţi pentru spălare de bani

În cazul Boldea - Membrii familiei, anchetaţi pentru spălare de bani
Gheorghe Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT Galaţi au demarat, pe 22 martie, urmărirea penală faţă de tatăl lui Mihail Boldea, Gheorghe Boldea, şi faţă de fratele lui mai mic, Ştefan George. Conform surselor judiciare, cei doi sunt cercetaţi pentru spălare de bani, vizate fiind transferurile imobiliare făcute între parlamentar şi rudele sale.

În ziua în care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi, procurorii au pus sechestru pe trei apartamente situate în Galaţi, aparţinând învinuitului George Ştefan Boldea, precum şi pe două imobile, apartament şi teren cu construcţie (acolo unde Mihail Boldea are domiciliul declarat), aparţinând învinuitului Gheorghe Boldea. Imobilele au fost donate de Mihail Boldea celor doi pe motiv că avea datorii către aceştia.

Derularea anchetei

George Ştefan Boldea a fost audiat prima dată de procurorii DIICOT pe data de 22 martie, atunci când a venit de la Bucureşti însoţit de organele abilitate. După câteva ore petrecute la DIICOT, George Ştefan a plecat acasă cunoscând şi acuzaţiile care i le aduc.

În aceeaşi zi, procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi lui Gheorghe Boldea. Deşi, la ieşirea din sediul DIICOT, Gheorghe Boldea a negat acuzaţiile, ele au fost confirmate ulterior de anchetatori.

La câteva zile, cei doi au fost din nou citaţi la DIICOT, dar mezinul familiei Boldea a solicitat o amânare, pe motiv că are probleme de sănătate. Amânarea a fost obţinută, dar acuzaţiile au rămas în picioare.

Conform surselor noastre, procurorii continuă cercetările faţă de cei doi membri ai familiei Boldea, urmând ca rezultatul anchetei să fie făcut public la final, atunci când dosarul va fi gata de prezentat în instanţă.

Mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Mihail Boldea expiră pe 25 aprilie. Până atunci, procurorii trebuie să pregătească referatul prin care să solicite prelungirea mandatului de arestare. Conform surselor noastre, acest referat va ajunge până la sfârşitul săptămânii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Citit 2510 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2012 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.