Somaţie publică pentru politicieni: Asumaţi-vă responsabilitatea!

Somaţie publică pentru politicieni: Asumaţi-vă responsabilitatea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alegerile locale reprezintă o ocazie bună pentru primenirea clasei politice. O ocazie bună pentru ca liderii politici să analizeze care consilier mai merită să fie poziţionat pe un loc eligibil şi care nu. Căci, timp de patru ani, preşedinţii partidelor au avut timp suficient să vadă dacă oamenii în care au investit încredere şi care, astfel, au ajuns în forurile locale de conducere şi-au făcut sau nu datoria. La fel, alegerile locale este momentul în care candidaţii pentru cele mai importante demnităţi locale – cea de primar şi cea de preşedinte CJ – ies la scenă deschisă, în faţa alegătorilor, pentru a le cere votul. Spre deosebire de alegerile trecute, de această dată, cazul Aviasan va fi una din pietrele de încercare pentru toţi candidaţii.

Căci "Viaţa liberă" lansează, astăzi, o provocare principalilor candidaţi la alegerile locale: să îşi asume public poziţia faţă de acest subiect. Tema este prea serioasă pentru a fi ignorată, mai ales de acele persoane care doresc să decidă destinele municipiului sau pe ale judeţului pe următorii patru ani de zile. De la candidaţii pentru primărie până la actualii aleşi, cei care s-au aflat în structuri de conducere ale municipiului şi judeţului, toţi trebuie să se poziţioneze faţă de acest caz. Nu începem o vânătoare de vrăjitoare, dar nici nu este în regulă ca politicienii să adopte tactica batistei pe ţambal.

Fiecare din cei implicaţi trebuie să recunoască acest lucru şi să îşi asume, public, greşelile făcute. La fel cum, cei care nu au de-a face cu acest subiect, trebuie să spună clar, în faţă, acest lucru şi să nu lase loc efectului de ambiguitate. Până la urmă, fiecare este responsabil pentru propriile fapte. La fel cum, în mod responsabil, gălăţenii trebuie să îşi dea votul. Iar pentru acest lucru, este nevoie ca respectivii candidaţi să spună clar cum se poziţionează faţă de afaceri gen Aviasan.

Citit 1764 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2012 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.