Consiliul renegaţilor de la Sindicatul „Solidaritatea”

Consiliul renegaţilor de la Sindicatul „Solidaritatea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aripa frântă a sindicatului Solidaritatea a încercat o replică la fel de "violentă" precum decizia prin care, zilele trecute, ereticii erau daţi afară sau suspendaţi. Cu începere de la ora 16:00, Ilinca Diaconu, împreună cu susţinătorii săi, ce figurează în mare parte pe lista celor daţi afară din sindicat, a organizat o şedinţă mult prea stângace pentru deciziile atât de ambiţioase ce au fost adoptate.

În primul rând, trebuie spus că prin intermediul acestei întâlniri, sindicaliştii despre care se face vorbire mai sus au vrut să dea lovitura de graţie celui pe care l-au numit un adevărat tiran - Gheorghe Tiber. Au întocmit o listă de prezenţă a membrilor Adunării Generale, au anunţat că sunt prezenţi jumătate plus unu, au declarat şedinţa ca fiind statutară şi au propus o ordine de zi care prevedea, printre altele, anularea tuturor deciziilor abuzive adoptate de către Gheorghe Tiber şi discutarea şi aprobarea noului proiect de statut. Aşadar, s-a încercat printr-o singură lovitură, câştigarea meciului.

"Nu are de ce să îmi fie teamă, eu sunt angajată la Combinat şi pe mine nu mă sperie nimic. Diferenţa dintre mine şi adversarul meu, Gheorghe Tiber, este aceea că eu sunt un om simplu, iar el este omul strategiilor. Vă anunţ însă că această şedinţă este statutară şi vă propun să trecem la discutarea subiectelor de pe odinea de zi", le-a spus Ilinca Diaconu celor prezenţi la şedinţă în sala Clubului Sidex.

La ora închiderii ediţiei, cei prezenţi la şedinţă discutau încă aspecte legate de noul proiect de statut. Nu vom face însă comentarii faţă de lucrurile discutate în cadrul acestei şedinţe, atâta vreme cât multe dintre ele erau chestiuni pur tehnice, legate de bucătăria sindicatului, iar apoi pentru că este posibil ca nu toate deciziile luate să fie unele solide, câtă vreme există discuţii în ce priveşte legalitatea lor.

Contactat telefonic, Gheorghe Tiber a ţinut să spună că Adunarea Generală are 169 de membri, ceea ce înseamnă că cei 85 de membri prezenţi la şedinţa de ieri nu reprezintă jumătate plus unu din numărul total. Apoi a precizat că nu au fost respectate procedurile de convocare a întâlnirii, ceea ce anulează din start toate deciziile aprobate.

„Eu sunt liniştit şi relaxat pentru că ştiu foarte bine regulile după care funcţionează acest sindicat şi nu îmi permit să le încalc. Nu mi-aş fi dorit vreodată să ajung în instanţă cu aceşti oameni, dar se pare că va fi aşa în cele din urmă”, a spus Tiber, completând cu faptul că i se pare că adversarii săi sunt montaţi de către administraţia Combinatului, astfel încât Solidaritatea să se destrame.

Citit 2755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.