Explicaţie năucitoare despre haosul de la Inelul de Rocadă: "Viaţa a decis că trebuie să fie sens giratoriu!"

Explicaţie năucitoare despre haosul de la Inelul de Rocadă: "Viaţa a decis că trebuie să fie sens giratoriu!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Edilul Galaţiului nu a binevoit ieri să ofere gălăţenilor explicaţii logice asupra situaţiei de toată jena înregistrată miercuri în cea mai mare intersecţie circulară din municipiu * Sensul giratoriu aprobat de Comisia de Siguranţă a Circulaţiei din cadrul Primăriei a fost desfiinţat după şase ore, la cererea Poliţiei, când s-a constatat că strada Brăilei se "sufoca"

Şoferi, dacă vă închipuiţi că cineva se simte vinovat de faptul că mulţi dintre voi şi-au măcinat nervii miercuri la Inelul de Rocadă transformat pentru câteva ore în sens giratoriu, vă înşelaţi amarnic! Experimentul (sau bătaia de joc!) reprezentat de măsura aprobată în Comisia de Siguranţă a Circulaţiei din cadrul Primăriei pentru fluidizarea traficului greu dinspre Trecere Bac, care a avut ca durată de viaţă doar şase ore şi care pune la serioasă îndoială responsabilitatea cu care factorii de decizie hotărăsc ce se întâmplă în oraş, este acum, după eşec, trecut la capitolul "şi altele".

Asta ar fi concluzia care rezultă din explicaţiile pe care le-am primit ieri chiar de la primarul Dumitru Nicolae, în încercarea de a afla ce temeiuri au stat la baza adoptării măsurii anulate după câteva ore, cine a solicitat o asemenea soluţie şi dacă în viitorul apropiat se va lua în discuţie un alt plan de direcţionare a traficului greu de la Bac pe perioada lucrărilor de pe Oţelarilor.

"Nu a fost niciun haos acolo!"

"Cine a spus să fie sens giratoriu acolo? Din punct de vedere tehnic, Poliţia, iar comisia a adoptat hotârârea. Viaţa a hotărât că acolo să fie sens giratoriu! Lumea trebuie să respecte semnele de circulaţie care erau înainte, că au fost demontate alea pentru sens giratoriu. Nu a fost niciun haos. Nu mai sunt alte probleme în oraş?", s-a dezlănţuit primarul când am încercat să aflăm nişte răspunsuri.

Nici în ceea ce priveşte perspectivele ca într-un viitor apropiat să se găsească alte soluţii pentru ca intersecţia de la Inelul de Rocadă să nu fie sufocată de camioanele care vin de la Bac, edilul nu a fost mai concret.

"O să se mai întrunească Comisia (n.r. Comisia de Siguranţă a Circulaţiei) când voi termina lucrările la linia de tramvai de pe Oţelarilor!" a concluzionat Dumitru Nicolae.

Asemenea reacţii ale alesului pentru care nicio problemă a comunităţii nu ar trebui calificată ca "minoră", dar şi tăcerea care s-a instalat ieri printre funcţionarii instituţiei, care au refuzat să mai facă vreo precizare legată de felul în care se decide soarta circulaţiei într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte de oraş fac de prisos orice comentariu.

Citit 4369 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.