Accident la ieşirea din Galaţi spre Smârdan - Autotren lovit de o locomotivă
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Accident la ieşirea din Galaţi spre Smârdan - Autotren lovit de o locomotivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un autotren plin cu balast, condus de un bărbat de 57 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, se deplasa spre Smârdan. În momentul în care a ajuns la calea ferată din dreptul ArcelorMittal, şoferul a intrat pe şine fără să se asigure, ignorând semnul de trecere cale ferată. Nu a fost nevoie decât de o fracţiune de secundă pentru ca vehiculul de mare tonaj să fie lovit din partea stângă de o locomotivă a Combinatului, care tocmai ieşise pe poarta depoului. Autotrenul plin cu pietriş s-a răsturnat, iar locomotiva a fost şi ea avariată.

"Am fost sesizaţi despre producerea acestui eveniment şi o ambulanţă a companiei noastre cu un medic s-a deplasat imediat în zonă. Din fericire, nici şoferul autotrenului şi nici mecanicul locomotivei nu au fost răniţi. În continuare, acordăm tot sprijinul autorităţilor pe perioada derulării anchetei în scopul identificării circumstanţelor care au determinat accidentul", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Pagube însemnate

Dacă imediat după impact locomotiva şi autotrenul nu au blocat traficul rutier pe drumul judeţean, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în timpul operaţiunilor de recuperare a celor două vehicule. Intervenţia cu macaraua cu care au fost în cele din urmă ridicate a fost complicată din cauza firelor de înaltă tensiune care trec prin zonă. Potrivit unor reprezentanţi ai ArcelorMittal, locomotiva Combinatului, veche de mai bine de trei decenii, are şanse să fie reparată. Nu la fel de multe şanse are autotrenul, care s-a rupt practic în două.

"Din impact nu au rezultat decât pagube materiale. Mecanicul şi conducătorul auto au fost testaţi cu alcooltestul şi a rezultat că niciunul nu consumase băuturi alcoolice. Ancheta este efectuată de Serviciul Poliţiei Rutiere Galaţi", ne-a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 5170 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.