Studenţi basarabeni, atacaţi în plină stradă

Studenţi basarabeni, atacaţi în plină stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi studenţi basarabeni au fost agresaţi de câţiva indivizi pentru că încercau să îşi apere colegele de avansurile acestora. Tinerii se întorceau de la petrecerea studenţilor basarabeni din Club S şi se îndreptau spre cămine când agresorii au coborât din maşină şi au încercat să convingă fetele să îi urmeze.

Fetele au refuzat, iar când studenţii au încercat să le ia apărarea au sfârşit la primind pumni şi picioare în cap. Cel care a suferit mai multe leziuni a fost dus de urgenţă la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”.

„Nişte tipi dintr-o maşină s-au luat de colegele noastre. Ele nu aveau nicio intenţie, aşa că am ieşit în apărarea lor: le-am explicat cum stă treaba şi că una dintre ele este prietena mea. Pur si simplu m-au lovit şi m-am văzut jos, plin de sânge, primind pumni şi picioare în cap. Nu ştiu dacă aş putea să îi recunosc. Ştiu doar că au coborât dintr-un BMW X5. Eram mai mulţi tineri, dar nu am intervenit decât eu şi încă un coleg de cămin”, ne spune Dragoş, student la Facultatea de Ştiinţe, cel care a fost cel mai afectat în urma incidentului. Ivan Chiriac a luat şi el apărarea colegelor, dar s-a ales cu ceva mai puţine vânătăi. „Ne-au lovit cu picioarele în cap. După ce ne-au bătut, au fugit. Acum îmi e teamă să mă mai plimb prin campus”, ne spune acesta.

Poliţia caută agresorii

„În cursul dimineţii, a fost adus un pacient în vârstă de 21 de ani, victimă a unei agresiuni, în urma căreia a suferit un traumatism cranio-facial. Momentan se află internat în secţia de Neurochirurgie, urmând a fi supus unor investigaţii imagistice şi altor consultaţii de specialitate”, a spus Cătălin Grigorică, medicul neurochirurg care se ocupă de cazul tânărului. În prezent, poliţia face cercetări pentru a da de urma făptaşilor: „În urma sesizărilor primite, poliţiştii îi audiază pe cei agresaţi, în vederea identificării suspecţilor”, ne-a spus Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Studenţii spun că acesta nu este singurul incident în care studenţii sunt agresaţi de către indivizi străini. „Este vechea problemă a lipsei unui birou de poliţie în campus. Asta este o dovadă că lucrurile merg din ce în ce mai rău. Am insistat şi în urmă cu câteva săptămâni, când s-a mai petrecut un astfel de incident. Se pare că trebuie să mai insistăm şi acum. Cred că suntem singurul campus fără Poliţie. Dacă nu se vor lua măsuri, vor mai fi astfel de întâmplări, poate şi crime”, ne-a spus Dorin Coteţ, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi.

Citit 2370 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2012 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.