Vom avea noi TRECERI SUPRAÎNĂLŢATE în 2015

Vom avea noi TRECERI SUPRAÎNĂLŢATE în 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria vrea, din această primăvară, să realizeze noi treceri de pietoni supraînălţate. Proiectul părea să fi fost abandonat de către municipalitate, întrucât după ce a fost realizată trecerea supraînălţată de la Parcul Viva, în mai anul trecut, nu a mai apărut niciuna de acest fel prin oraş.

În legătură cu acest subiect, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, ne-a declarat: "Comisia de siguranţă a circulaţiei va stabili care este cea mai bună soluţie pentru protecţia pietonilor pe trecerile de pietoni unde se produc cele mai multe accidente rutiere".

Contactat telefonic, vineri, şeful Comisiei pentru siguranţa Circulaţiei, viceprimarul Radu Cosca, ne-a spus însă că proiectul trecerilor supraînălţate va continua. "Proiectul este dat către Direcţia Tehnică, aşteptăm să fie vreme bună pentru lucrări. În principiu, rămân aceleaşi zone în vizor pentru crearea trecerilor supraînălţate", ne-a precizat viceprimarul.

Serviciul Public Ecosal a finalizat, la sfârşitul lunii mai 2014, prima trecere de pietoni supraînălţată din oraş, aceasta fiind localizată pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Parcului Viva. Celelalte zone în care, anul trecut, se planificase realizarea unor astfel de treceri de pietoni erau, printre altele, bulevardul Marii Uniri (în zona restaurantului Pescarul), la Bănci, la Stirex, pe Coşbuc (în dreptul Cimitirului "Eternitatea") şi în zona căminelor studenţeşti.

Cât costă o astfel de trecere

Costul vehiculat atunci, în mod verbal, de către reprezentanţii Primăriei al unei treceri de pietoni supraînălţate era de 45.000 de lei. Pe 19.06.2014, am trimis Primăriei Galaţi o solicitare de informaţii, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a vedea ce tipuri de materiale şi în cantităţi au fost folosite la construirea trecerii, care au fost costurile manoperei şi costurile achiziţiilor, astfel încât să poată fi susţinut un asemenea preţ.

În luna iulie 2014, am primit un răspuns în care nu ni se spunea decât că valoarea de 45.000 de lei este cea estimată de către proiectant, că până la momentul formulării răspunsului nu se ştia exact cât a costat, dar că se va reveni cu un răspuns când vor exista mai multe date. "Până în prezent nu s-a decontat valoarea lucrărilor, astfel încât documentele referitoare la calitatea materialelor, cât şi la preţurile acestora se află în analiză la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. După finalizarea verificării acestora şi confirmarea la plată a situaţiilor de lucrări, vă vom pune la dispoziţie informaţiile solicitate", scria în document.

Aceste informaţii nu ne-au mai fost însă furnizate nici până astăzi.


CITEŞTE ŞI: De ce sunt aşa de multe ACCIDENTE PE ZEBRĂ la Galaţi (FOTO)

Citit 2538 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.