Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă pentru Galaţi şi alte 18 judeţe ale ţării (inclusiv Bucureşti), începând de sâmbătă dimineaţă şi până duminică seara.
Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, începând din sud-estul extrem al ţării, şi va cuprinde jumătatea estică a ţării.
"Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apa vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp", a precizat ANM.
Meteorologii au menţionat că aceste fenomene se vor semnala sâmbată în special în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, iar duminică în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali.
Avertizarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

Citit 2050 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 13:52

1 comentariu

  • postat de urgent Vineri, 18 Mai 2012 23:26 Link la comentariu
    0
    0

    Cineva trebuie sa verifice instalatiile, cladirile, ca sa nu fim fulgerati. Eram in bis. Sf. Nicolae cand, deoadata, la stalpul de iluminat care se invecina cu Protoeria, s-a auzit o bubuitura puternica dupa ce a avut loc o descarcare electrica. Daca fulgerul nu lovea becul de la stalpul de inalta tensiune atunci ne trasnea pe toti din biserica (6.05.2012, dupa-amiaza). Lumina de la fulger a patruns pe geamul bisericii de te infiora.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.