Accident de muncă: Un muncitor a căzut de la 15 metri înălţime

Accident de muncă: Un muncitor a căzut de la 15 metri înălţime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un muncitor în vârstă de 53 de ani a alunecat şi a picat de la o înălţime de aproximativ 15 metri. Bărbatul lucra pe un şantier de construcţii situat vizavi de restaurantul Neacşu, în cartierul Micro 19. La locul incidentului au sosit în câteva minute două echipaje ale SMURD, care au început manevrele de resuscitare ale victimei. În urma examenului medical iniţial, s-a stabilit faptul că bărbatul avea mai multe răni la cap şi la spate. De asemenea, o mână şi un picior erau fracturate.

„Înainte de a urca, i-am dat o centură şi i-am spus să o folosească”, a afirmat şeful echipei de muncitori. Pe de altă parte, un coleg al victimei ne-a spus că aceasta a alunecat şi a căzut în timp ce lucra exact pe marginea clădirii.

Pe lângă un echipaj al Poliţiei, în şantier a sosit şi directorul Inspecţiei Teritoriale de Muncă, Ionel Petrea. „Am venit pentru a constata împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul de muncă. Pentru început am observat că nu existau balustradele corespunzătoare, care ar fi împiedicat căderea muncitorului. În urma anchetei, vom stabili ce măsuri vom lua. Patronul este singurul răspunzător, el trebuind să se asigure că muncitorul poartă echipamentul corespunzător”, a declarat Ionel Petrea.

 

Citit 3049 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.