Canalizările din zona Uzinei de Apă au erupt din nou (VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Nistor

Canalizările din zona Uzinei de Apă au erupt din nou (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ploaia torenţială de aseară a durat mai puţin de o oră, problemele în oraş nu au întârziat să apară. Canalizările din zona Uzinei de Apă au răbufnit, transformându-se în adevărate gheizere! Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, atunci autorităţile locale punând situaţia pe seama sistemului nou de canalizare, care încă n-ar foarte bine curăţat. Iată însă că s-a întâmplat din nou!
„Sunt două situaţii diferite! Săptămâna trecută am găsit în canalul colector tot felul de resturi menajere, acum a fost din cauza ploii puternice. Ce-i de făcut? Să ne rugăm la Dumnezeu să nu mai vină astfel de ploi”, spune Niţă Podaru, director tehnic la Apă Canal Galaţi. Gheizerul a „erupt” din canalizare preţ de aproape jumătate de oră şi a umplut zona cu un miros puternic de hazna!
Şi în cea mai fierbinte zonă a Galaţiului - Valea oraşului - oamenii au intrat în panică, revăzând parcă situaţiile din anii anteriori când mergeau cu bărcile pe străzi. Cartierul, situat sub nivelul Dunării, a fost inundat în câteva minute, norocul locuitorilor din zonă fiind acela că ploaia a durat destul de puţin. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul Pompierilor. Când aceştia au ajuns la faţa locului, apa deja începuse să se scurgă prin sistemul de canalizare. Le-au spus oamenilor că oricum n-ar fi putut băga pompele pentru evacuarea apelor deoarece nivelul acestora era destul de scăzut.
„M-am săturat, la fiecare ploaie mai serioasă apa ajunge în curţile noastre. Vai de capul autorităţilor. Ne-au promis că ne rezolvă, dar nu s-a schimbat nimic. În tot acest timp plătim impozite ca şi cum am sta în centrul oraşului”, ne-a spus supărat un locuitor din zonă.

Citit 4059 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 12:46

8 comentarii

 • postat de IC
  Sâmbătă, 26 Mai 2012 07:15
  Am mai scris si am sa mai scriu ,cauza trebuie cautata in modul de amplasare a statiei de epurare si in dimensionarea colectorului de canalizare pana la statie. Daca nu ar fi smecheria cu "deversorul" de la elice ( probabil ca mai sunt si altele) aveam si acolo o arteziana. Prevad ca tot Dunarea v-a rezolva problema prelund ca si pana acum apele din canalizare, la ploi . Cum chestia cu pomparea, am mai spus-o , este o gluma buna pe banii galatenilor ,intre ploi , apele menajere vor imputi orasul stagnand in canalizari ,apa de ploaie atunci cand vine le curtata si duce totul in Dunare. Asa ca are dreptate domnul Nita Podaru, un bun si cu experiente inginer ,tot bunul Dumnezeu rezolva totul , mai trebuie smecherit un "deversor" si la descarcarea colectorului de la Ivas in cel care duce la statia de epurare si probabil la altele,care sa dea liber la scurgere in fluviu ,asa cum o era si pana la cheltuirea banilor cu statia de epurare si aductiunea aferenta. .Cat despre zona joasa , cresterea apei s-a datorat probabil inertiei in pornirea pompelor ,inseamana ca nu mai functioneaza in sistem de automat ,asa cum le-au gandit suedezii , sau si acolo este vorba tot de o subdimensionare a capacitatii de pompare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Sâmbătă, 26 Mai 2012 01:33
  Ar trebuie sa taceti malc atata timp cat i-ati dat 3 mandate mafiotului de la primarie. Nu va convine cum arata orasul? De ce i-ati mai dat si al treilea mandat? Hai mucles.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VLASE
  Vineri, 25 Mai 2012 19:47
  CUM PI ZDA MA TII POTI SA DECLARI MAI DITAMAI INGINERUL "SA NE RUGAM LUI D-ZEU SA NU MAI PLOUA" . NU MAI RA HATULE, MAI DEGRABA EXPLICA GALATZENILOR DE DEVIZELE ISPA SUPRAUMFLATE SI DE CONDUCTELE SUBDIMENSIONATE CA SA IASA SI PARANDARATUL....CUM NAIBA DE NU LE FACE NIMENI LA RAHATZII ASTIA PLANGERE PENALA????CHIAR NOI GALATZENII AM AJUNS BATAIA DE JOC LA TOTI CA CANARII...????!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tony
  Vineri, 25 Mai 2012 19:27
  Tocmai se poate lansa on noua forma de turism la Galati , Romania , U.E. prezentarea ciudateniilor din Galati ..si se poate face si surfing ..de ce nu...dati-va la vale pe garla din Tiglina..heheh ce parnaie ...de GGGalati.. atentie baietii cu masine bengoase sa nu va i-a apa..heheh
  0
  0
  Raportează
 • postat de ...un cetatean necomunist
  Vineri, 25 Mai 2012 16:59
  Mai Flory, tu parca esti o ''nastrusnica'' nepoata a unui revolutioner din ilegalitatea comunista!Stai fetita mai calma , ca o sa crape inima aia in tine!
  Se pare ca esti casnica de ai timp sa faci comentarii pe net la ora postarii!I-ati madam de munca si o sa vezi ca lucrurile sunt altfel!Nu mai da idei de care nu ai habar!...si lasa-te de politica , ca nu ai destul creier pt. asa ceva!''vichend placut '' Flory(cu igrec)!
  0
  0
  Raportează
 • postat de doina
  Vineri, 25 Mai 2012 15:36
  imi place ..imi place la nebunie treaba asta..inainte de modernizarea sistemului de canalizari nu se intampla asa ceva...acum s-au modernizat ..si sau transformat in fantani arteziene! Ce mult imi place sa vad pe ce dau banii baietii destepti din primarie care acum doresc noi mandate dar de primar plin. Uraaaaaaa..sa-l agem in continuare pe dentist..in acest fel Galatiu se va trasforma intr-o mica Venetie..
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 25 Mai 2012 13:13
  Domnule Nita Podaru, daca sunteti inginer, in secolul XXI, nu aveti voie sa amestecati pe Dumnezeu in meseria noastra ! Sunteti om cu experienta bogata, ar trebui sa stiti ca Dumnezeu nu are nimic de-a face cu calculul ingineresc, cu dimensionarea scurgerii unui volum de apa si cu intretinerea sistemului de canalizare. Suntem ingineri ca sa prevenim fenomenele catastrofale, prin calcule bine facute (pe scenarii reale), prin lucrari bine executate si verificate, nu se ne inchinam ca babele cand ploua torential. Ar fi bine sa va prezentati demisia, in frunte cu toata conducerea Apa-Canal ! Va spune asta un om care s-a saturat de 12 ani sa fie inundat la cate o ploaie mai serioasa (casa distrusa de 2 ori: 2005, 2010)si sa plateasca aceasta "cinste" cu 1.100 lei impozit anual.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Flory
  Vineri, 25 Mai 2012 12:44
  Orasul a fost sapat si re-sapat,spart si re-spart,noi traind speranta ca nu vom mai auzi de asa ceva....Ce minti si gandiri nocturne au realizat acele planuri dupa care s-au efectuat aceste lucrari???Nu se poate admite ca personele responsabile de cheltuirea banilor(degeaba)sa nu raspunda inclusiv penal.Este un atentat la bugetul consiliului local sau poate din acei bani primiti din prog.ISPA.Cineva trebuie sa plateasca! E o bataie de joc ceea ce se intampla.Cred ca Dl.Podaru este de vina,caci dansul s-a tot batut cu pumnii in piept ani si ani de-a randul.Apropo,cumva sotia dansului candideaza la Consiliul Judetean???Gata lasam municipiu balta(la propriu) si ne ocupam de judet????Atentie PSD pe cine puneti in functii,caci ati cam "strambato" anii din urma cu maCiucenco si Mos Niciolae.La fel si PNL,aveti grijaaaaa mareeee!!!!..Muncitorimea se va ridica.Sa nu cumva sa nu ne mai intereseze oameni de meserii ca:ingineri,economisti,profesori sau doctori...Aveti grija! Latul se cam strange! Vi s-a c-am dat timp in 22-23 de ani sa aratati ce puteti.Si unii au aratat, si se si vede prin oras ce SI-AU facut.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.