Canalizările din zona Uzinei de Apă au erupt din nou (VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Nistor

Canalizările din zona Uzinei de Apă au erupt din nou (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ploaia torenţială de aseară a durat mai puţin de o oră, problemele în oraş nu au întârziat să apară. Canalizările din zona Uzinei de Apă au răbufnit, transformându-se în adevărate gheizere! Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, atunci autorităţile locale punând situaţia pe seama sistemului nou de canalizare, care încă n-ar foarte bine curăţat. Iată însă că s-a întâmplat din nou!

„Sunt două situaţii diferite! Săptămâna trecută am găsit în canalul colector tot felul de resturi menajere, acum a fost din cauza ploii puternice. Ce-i de făcut? Să ne rugăm la Dumnezeu să nu mai vină astfel de ploi”, spune Niţă Podaru, director tehnic la Apă Canal Galaţi. Gheizerul a „erupt” din canalizare preţ de aproape jumătate de oră şi a umplut zona cu un miros puternic de hazna!

Şi în cea mai fierbinte zonă a Galaţiului - Valea oraşului - oamenii au intrat în panică, revăzând parcă situaţiile din anii anteriori când mergeau cu bărcile pe străzi. Cartierul, situat sub nivelul Dunării, a fost inundat în câteva minute, norocul locuitorilor din zonă fiind acela că ploaia a durat destul de puţin. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul Pompierilor. Când aceştia au ajuns la faţa locului, apa deja începuse să se scurgă prin sistemul de canalizare. Le-au spus oamenilor că oricum n-ar fi putut băga pompele pentru evacuarea apelor deoarece nivelul acestora era destul de scăzut.

„M-am săturat, la fiecare ploaie mai serioasă apa ajunge în curţile noastre. Vai de capul autorităţilor. Ne-au promis că ne rezolvă, dar nu s-a schimbat nimic. În tot acest timp plătim impozite ca şi cum am sta în centrul oraşului”, ne-a spus supărat un locuitor din zonă.

Citit 4407 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.