Fiul unui militar din Tecuci a fost grav rănit după ce o petardă de manevră i-a explodat în mână (UPDATE)

Fiul unui militar din Tecuci a fost grav rănit după ce o petardă de manevră i-a explodat în mână (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 14.05 - "Copilul este în Secţia de Terapie Intensivă, este conştient, dar are amnezie de retragere. Medicii i-au amputat mâna dreaptă până la braţ", a spus medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.


UPDATE 14.00 - Din spusele echipei pirotehnice a ISU, care a ajuns cea dintâi la faţa locului, băiatului i-au fost acordate primele îngrijiri medicale de o tânără, care se afla în apropiere în momentul exploziei. Fata i-a aplicat victimei un garou pe braţul rănit, pentru a opri sângerarea, şi a pus bucata de mână care se desprinsese de braţ în gheaţă, în speranţa că va putea fi salvată. Tânăra absolvise un curs de prim-ajutor la Crucea Roşie. Atunci când proiectilul a explodat, copilul se afla acasă doar cu bunicii.


Un băiat în vârstă de opt ani, din Tecuci, a ajuns la spital fără palma de la mâna dreaptă, după ce o petardă de manevră a tatălui său i-a explodat în mână. Incidentul a avut loc marţi după-amiază. Copilul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la Spitalul Municipal din Tecuci. Pentru că rana era severă, un echipaj al SMURD l-a preluat şi l-a adus la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, de unde a fost transportat, câteva ore mai târziu, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. „Copilul se afla în şoc traumatic şi, pe tot parcursul drumului, a fost intubat. S-a hotărât transportul său la Bucureşti pentru a încerca să se salveze cât mai mult din ţesutul afectat”, a explicat directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Tatăl băiatului este militar la o unitate militară din Bârlad. Nu se ştie încă ce căuta petarda de manevră acasă şi cum a avut copilul acces la ea. Parchetul Militar Iaşi a deschis o anchetă pentru a stabili cine este răspunzător pentru acest incident.

 

 

Citit 2141 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.