Trei echipe mobile ale Vieţii libere au supravegheat alegerile din judeţ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Trei echipe mobile ale Vieţii libere au supravegheat alegerile din judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 20.50 - Prezenţă mare la vot, în comunele Poiana şi Nicoreşti

O prezenţă însemnată la vot s-a înregistrat în comuna Poiana, înfiinţată în urmă cu doar câţiva ani. La Secţia I de votare, până la ora 19.00 se prezentaseră la scrutin 800 de peroane din 1.250 înscrise pe listele electorale. La Secţia II, votaseră peste 500 de persoane din 1.502 înscrise pe liste şi votanţii continuă vină la urne.

La Nicoreşti, era coadă în holul secţiei de votare, înainte de ora 19.00 şi spiritele se mai aprindeau ocazional. O localnică s-a supărat foc pentru că o tânără majoră din comună insista să îşi acompanieze tatăl în cabina de vot, după ce încercase să îşi însoţească şi mama în cabină. „Am avut parte şi de tensiuni pe parcursul zilei, dar nu a fost nimic ieşit din comun. Nimeni nu a încercat să fraudeze procesul electoral”, a  precizat şefa secţiei de Votare Nr. I din  Nicoreşti, Tilinca Donici.

Până la ora 17.00, votaseră peste 600 de localnici din 1193 de persoane înscrise pe listele electorale. (Gabriel Kolbay)


UPDATE 17:25 - Jurnaliştii Vieţii libere, ameninţaţi la Negrileşti

Zeci de localnici din Negrileşti care se adunaseră la grătar, pe terenul de fotbal din comună, în timpul scrutinului, în jurul orei 15:00, i-au ameninţat jurnaliştii de la Viaţa liberă, aflaţi în documentare. În primă fază, petrecăreţii de pe teren s-au bucurat când au văzut ziariştii şi au spus că au fost la vot încă de la primele ore ale dimineţii. Observând însă că sunt fotografiaţi, aceştia au devenit agresivi. Timp de aproape 10 minute, ziariştii au fost înconjuraţi şi ameninţaţi, susţinând că echipa "Vieţii libere" nu are ce să caute pe stadionul comunei (spaţiu public, de altfel!).

Unul dintre scandalagii a spus că e ziua de naştere a surorii sale, motiv de băut şi de pus mici pe grătar, că este o petrecere privată pe spaţiu public, şi nu una electorală.

Unul dintre scandalagii a pus mâna pe aparatul de fotografiat al fotoreporterului ziarului nostru, în încercarea de a şterge pozele pe care acesta i le făcuse. N-a reuşit, aşa că scandalul a continuat. În cele din urmă, poliţiştii au intervenit şi i-au obligat pe localnicii agresivi să părăsească stadionul şi să îşi mute cheful prin curţile din apropiere. (Gabriel Kolbay)


UPDATE 14:55 - Incidentele electorale în judeţ

Tecuci: Plângere penală împotriva preşedintelui unei secţii de votare

Dan Munteanu, unul dintre candidaţii PDL la Consiliul Local al municipiului Tecuci a depus plângere penală, în această dimineaţă, împotriva preşedintei secţiei de votare nr. 26 din oraş. Candidatul este nemulţumit pentru că preşedinta Munteanu Aurelia nu i-a permis să intre şi să observe procesul de votare, în secţie. „Este dreptul meu, iar dumneaei mi-a spus că nu am voie. I-am adus text de lege, i l-am citit şi tot nu m-a lăsat. Mai mult, vicepreşedintele m-a luat de mână, ca să mă dea afară. Eu, ca şi candidat, am voie să intru şi să observ procesul de vot în toate secţiile. Am depus plângere penală, am fost la alte secţii şi voi merge şi la secţia aceea astăzi, indiferent ce spune doamna preşedintă”, a declarat Dan Munteanu.

Preşedinta secţiei de votare Adriana Munteanu a declarat că motivul pentru care candidatului la Consiliul Local nu i s-a permis să staţioneze în secţie este spaţiul restrâs în care se votează şi în care sunt deja patru urne, patru cabine de vot şi masa comisiei. „Avem cele mai mari liste de votare din oraş, cu circa 2.800 de persoane înscrise. Nu mai era loc. Acesta este singurul motiv, am explicat situaţia şi la Biroul Electoral Central (BEC) Tecuci”, ne-a declarat Adriana Munteanu.

Membrii Biroului Electoral Central cunoşteau situaţia şi au declarat că, în cazul în care candidatul la Consiliul Local doreşte să observe votul în ciuda spaţiului restrâns, o poate face. (Gabriel Kolbay)


Pechea: Membri unei secţii de vot, cercetaţi penal pentru că au dat mai multe sau mai puţine buletine de vot

Trei membri ai biroului electoral al Secţiei de Votare nr. 5 din comuna Pechea, amenajată în incinta Căminului Cultural din localitate, au fost înlocuiţi şi sunt cercetaţi penal deoarece le-au înmânat mai multe sau mai multe buletine de vot câtorva alegători care s-au prezentat la urne. Neregula a fost constatată în jurul prânzului şi procesul electoral a fost întrerupt. „Am fost sesizaţi telefonic de către preşdintele Secţiei de Votare nr. 5 că unii membri au dat mai multe sau mai puţine buletine de vot. Ne-am deplasat la secţie şi, pentru zece minute, timp în care procesul electoral a fost suspendat, am verificat numărul semnăturilor de pe listele electorale şi numărul buletinelor de vot rămase nefolosite. Am constatat că datele nu corespundeau la trei dintre membrii secţiei de votare, i-am înlocuit şi am sesizat Poliţia”, a declarat preşedintele Circumscripţiei Electorale nr. 44 Pechea, Luminiţa Gabriela Zegrea.

Cei trei membri care le-au au înmânat alegătorilor mai multe sau mai puţine buletine de vot sunt reprezentanţi ai USL, APP şi PPDD. „Poliţiştii le-au întocmit celor trei persoane dosar penal la Legea 67/2004, art. 110, privind introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, faptă pedepsită cu închisoarea de la doi la şapte ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul Cristina Tatulici. (Rodica Mişcalencu)


UPDATE 14:40 - Tecuci: Un bărbat care avea asupra lui 13 buletine de identitate, descoperit de poliţiştii locali

Poliţiştii locali din Tecuci au descoperit un bărbat care deţinea asupra lui 13 buletine de identitate. Acesta a declarat că strânsese documentele pentru a merge luni la Primărie, unde urma să ceară ajutoare sociale în numele posesorilor actelor de identitate. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au confirmat existenţa unui astfel de incident, precizând că se fac verificări atât în cazul celui care avea asupra lui acele documente cât şi în cazul posesorilor buletinelor de identitate. (Gabriel Kolbay)


UPDATE 12:05 - Oancea - Cârciumile din faţa secţiei de votare sunt pline

În comuna Oancea, în două baruri situate la doar câteva zeci de metri de secţia de votare, se comerciazizează băuturi aloolice. Terasele celor două unităţi sunt pline încă de la orele dimineţii. Preşedintele secţiei de votare le-a atras atenţia vânzătorilor, care au declarat că nu au fost notifcaţi în legătură cu această interdicţie. Urmează ca în acest caz să fie sesizată poliţia pentru a lua măsurile legale care se impun. (Mariana Constandache)


UPDATE 11.40 - Dosar penal la 78 de ani

O bătrână în vârstă de 78 de ani din comuna gălăţeană Negrileşti s-a ales cu dosar penal pentru distrugere de înscrisuri oficiale. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar Cristina Tatulici, femeia a rupt coperta unui buletin de vot. (Marius Chiriliuc)


 

Citit 2974 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.