Tâlharii preferă aurul şi telefoanele!

Tâlharii preferă aurul şi telefoanele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Canicula nu îi împiedică pe hoţi să-şi pună reflexele la treabă în momentul în care le apar în faţa ochilor bijuterii sau telefoane mobile

Una dintre cele mai fierbinţi zile ale acestui interval în care Galaţiul se topeşte sub temperaturi ucigătoare a fost destul de prolifică pentru adolescenţii puşi pe căpătuială prin metode care depăşesc cu mult limita legii. Joi, în amiaza mare, o fată şi doi băieţi au atacat două persoane de sex feminin, în zone diferite ale oraşului, lăsându-le cu iuţela fulgerului fără de cele mai de preţ obiecte pe are le aveau asupra lor.

Tâlhărie între fetiţe

O adolescentă de numai 13 ani s-a dovedit a fi o hoaţă experimentată. Ea le-a demonstrat poliţiştilor de la Secţia 3, sesizaţi de mama unei alte fetiţe care a reclamat că fiicei sale i-a fost furat telefonul în parc, că joaca cu păpuşile este demodată la această vârstă pentru o copilă care "ştie ce vrea". Ameninţându-şi victima, al cărei celular şi l-a dorit cu tot dinadinsul, mica hoaţă a luat aparatul şi s-a făcut nevăzută, dar a avut ghinionul ca să fie prinsă în scurt timp. Telefonul a ajuns înapoi la fetiţa jefuită, iar hoaţa este cercetată pentru tâlhărie, având totuşi şanse mari să scape deoarece nu a împlinit încă 14 ani.

Femeie atacată în tronson

S-a întâmplat în zona IREG, cam la aceeaşi oră a prânzului. O femeie care vroia să treacă printre două scări de bloc s-a trezit înconjurată de doi tineri care au bruscat-o şi i-au smuls de la gât lanţul de aur, după care au încercat să scape cu fuga. Norocul nu a fost însă de partea lor, pentru că la acea oră, în zonă se afla, cu o misiune, un echipaj de la Investigaţii Criminale. Poliţiştii i-au urmărit şi au reuşit să pună mâna pe ei. Ştefan P., de 18 ani, a fost escortat la poliţie şi în urma audierilor, a dezvăluit identitatea complicelui său. Ionuţ R., de 19 ani, a fost găsit şi el de poliţişti în baza informaţiilor date de Ştefan.

"Lănţişorul a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar cei doi adolescenţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă",  a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă cei doi tineri vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Citit 2095 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2012 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.