200 de siderurgişti au protestat în ploaie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

200 de siderurgişti au protestat în ploaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Siderurgiştii au ieşit miercuri în stradă, nemulţumiţi faţă de situaţia în care se află Combinatul în momentul de faţă. În ciuda ploii, aproximativ 200 de oameni au răspuns apelului Sindicatului Naţional „Solidaritatea” şi s-au adunat pe platforma din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Muncitorii s-au declarat nemulţumiţi de reducerile masive de personal care sunt aşteptate şi au criticat lipsa de reacţie a Guvernului în această problemă.

„Se închid uzinele una câte una. Eu sunt bătrân, mă mai pot descurca doi sau trei ani până ies la pensie, însă nu se întreabă nimeni ce se întâmplă cu tinerii. Guvernanţii nu văd ce se întâmplă aici. Ei au vândut Combinatul, şi-au luat banii şi se bat în continuare pe ciolan. Din Furnalul 1 deja a început să se taie bucăţi mari de metal, pentru a fi duse la fier vechi. În scurt timp va fi acolo lan de porumb. Probabil vor să protejeze mediul, să mai amenajeze şi spaţii verzi într-un loc în care gradul de poluare este ridicat”, a precizat un participant la protest.

Speranţe în Guvern
Liderul sindicatului „Solidaritatea”, Gheorghe Tiber, a declarat că deşi au fost aşteptaţi mai mulţi oameni la protest, aceştia nu ies în stradă de frică să nu fie văzuţi de cei din conducere. Potrivit liderului sindical, după mitingurile din 2007-2008, mulţi dintre cei care au luat parte la acţiuni au fost sancţionaţi ulterior. „Pe siderurgişti îi aşteaptă vremuri grele, dar poate ca unii dintre ei merită acest lucru pentru că nu au fost capabili să îşi strige nemulţumirile când a trebuit. De mâine sper sa reluăm negocierile cu Guvernul, deoarece de acolo poate veni singura noastră salvare. Asta dacă nu vor ieşi mii de oameni în stradă. Poate atunci vor înţelege gravitatea situaţiei”, a precizat Tiber.

Marian Miron

Citit 1808 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 21:32

12 comentarii

 • postat de Ion
  Vineri, 13 Iulie 2012 07:33
  Combinatul daca nu se privatiza ar fi fost inchis pana acum, vezi alte combinate din tara, ex: Calarasi , Calan, Tulcea, Hunedoara, Resita, tocmai asta l-a salvat ptr inca cativa ani buni si de mult ajungeati capsunari. Din pacate unii tot cu mentalitate comunista am ramas vad numai jumatatea goala a paharului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Joi, 12 Iulie 2012 19:04
  Ah Gaiule!Putini ca tine!Putini!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cires
  Joi, 12 Iulie 2012 10:33
  Doamna Ana, vezi cat de bine ne-a unit cei 8 ani.

  Nastase a vandut combinatul, acum este in puscarie. isi merita soarta.

  ce facem cu basescu care a daramat combinatul atunci cand a declarat ca romania nu mai are nevoie de metalurgie, si cica sa punem cucuruz, ca scoala romaneasca scoate tampiti.

  ei, ce zici. aparam pe cine simpatizam sau trebuie sa ne aparam interesul nostru ca romani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Joi, 12 Iulie 2012 09:26
  numaram ouale lui Nastase ca ne a privatizat Combinatul!Sa iasa din puscarie cand o putea munci si copilul meu in combinat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de HB
  Joi, 12 Iulie 2012 08:16
  E semn bun ca i-a udat ploaia, mai ales ca era seceta! Tocmai ca ploaia i-a racorit si e mai bun un dus pe canicula decat sa te bata soarele in cap si sa faci insolatie. E bine si la nunta cand iti ploua.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gaiu
  Joi, 12 Iulie 2012 07:30
  O mana de oameni isi striga disperarea iar noi ne uitam ca la un spectacol trist.

  mai gasesti si tradatori platiti sa o faca pe cretinoizii cum ar fi un obiectiv.un vasile, un cocsar care incearca sa diminueze importanta actiunii sindicale. sindicalistii de la solidaritatea sunt ultimii mohicani care mai cred in dreptate. ceilalti au abandonat lupta si pentru 30 de arginti ne-au vandut strainilor.

  vad ca solidaritatea a scos cateva sute de oameni ca semn de protest pentru sensibilizarea guvernului. in aceasta lupta inegala este necesara interventia guvernului. STOP distrugerii combinatului. o capacitate nefunctionala inteleg sa o elimine, insa sa inchizi uzine de piese de schimb este crima cu premeditare, aceasta uzina poate functiona si dupa inchiderea completa a combinatului.

  am o intrebare de bun simt. unde erau ieri ceilalti lideri de sindicat? ei de ce nu se ingrijoreaza ca se inchid capacitati de productie? vrem macar sa le cunoastem punctul lor de vedere pentru ca ei ii reprezinta pe galatenii care lucreaza in combinat si mai tot timpul se bat in piept cu "reprezenatativitatea".

  unde sunt "reprezentativii". tradeaza si ei? nastase a vandut combinatul, basescu l-a demolat cand a spus ca romania nu mai are nevoie de metalurgie.

  pentru ca este o problema de interes public rugam viata libera sa ii intrebe pe liderii de sindicat din combinat care este punctul lor de vedere in privinta inchiderii uzinei de piese de schimb.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosar
  Joi, 12 Iulie 2012 04:43
  Combinatue este Dacia 1300 a economiei romanesti. Programul rable il asteapta cu bratele deschise.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile
  Joi, 12 Iulie 2012 04:40
  Parca era seceta , cum de i-o fi ploat taman pe astia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de razvan
  Miercuri, 11 Iulie 2012 22:31
  siderurgisti uniti-va , e singura voastra modalitate de supravietuire pricepeti odata asta si lasati la o parte ideile invechite nu mai fiti egoisti si ganditi individualist caci ast va omoara meseria , asa cum faceti piese pt diverse ansambluri ganditi ca piesa fiecaruia e foarte importanta impotriva mancatorilor de uzine
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Miercuri, 11 Iulie 2012 21:22
  -A FOST CEVA CUM V-AM OBISNUIT,A FOST SEMNALUL DE ALARMA,CE POATE DEVENI ACTIUNE DACA OAMENII SE DEBARASEAZA DE FRICA SI LASITATE SI INCEP SA DISCEARNA CINE LE FURA DREPTUL LA MUNCA.A FOST CEVA CE LA SIDERURGISTUL NU VEI VEDEA NICIODATA PENTRU CA EI TRADEAZA INTERESELE LOR.NICIODATA NU VEI AUZI CUVINTELE DE PROTEST IMPOTRIVA ASUPRITORILOR PATRONI DIN GLASURILE MUTE ALE CELOR DE LA SIDERURGISTUL/FSS!ZILELE ASTEA CEI DE LA FISS AU ANUNTAT MEMBRII CA AU TREABA SI NU POT FI CONTACTATI!TAMAN LA RASCRUCE!IDEM INCHIDERII COCSOCHIMICE!SI IN DEFINITIV SA VORBESTI SI SA AFLI CE DE LA TRADATORI!?CE AFLI DE LA EI ,POTI AFLA DE LA DORIAN DUMITRESCU.
  SIDERURGISTI TREZITI-VA SI STRINGETI IN JURUL SOLIDARITATII.OBLIGATINE SA VA CREEM CADRUL NECESAR PT A STOPA INCHIDEREA,DAR NUMAI CU SUPORTUL SI PREZENTA DUMNEAVOASTRA.REUSIM SIGUR OPRIREA GENOCIDULUI NUMAI CU SUPORTUL VOSTRU.IMPREUNA VOM REUSI SIGUR SINT COBRA SI VA SALUT.VA SALUT LA FIECARE MITING SI VA ADRESEZ DIN INIMA ORICE POVATA SI STRATEGIE.SI PROTESTEZ DE FIECARE DATA PE IMPOTRIVA TRADATORILOR,REGIMURILOR,PATRONILOR CE VA AXFISIAZA ZI DE ZI VIATA CE O TRAITI.IMI DAU CUVINTUL DE ONOARE CA DACA VE-TI CONSTIETIZA SI VA VETI UNI ALATURI DE SOLIDARITATEA DEBARASINDU-VA DE FACTIUNILE SIDERURGISTUL/FSS OPRIREA FALIMENTULUIO SIDEX .PUHOI DE OAMENI ZI SI NOAPTE,PRIN ROTATIE VA GARANTEZ ACEST LUCRU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Miercuri, 11 Iulie 2012 21:06
  RE: Solidaritatea face astăzi miting la Casa de Cultură a Sindicatelor — COBRA-GALATI 11-07-2012 18:03
  -Si a mai fost bucuria mea cind am vazut un grup de max 200 salariati care au rezistat eroic sub apa de ploaie binecuvintata de DUMNEZEU.Si care v-au huiduit OPAITUL - SCINTEI MIRCEA TRADATORUL SIDERURGISTILOR .
  Citat


  #6 RE: Solidaritatea face astăzi miting la Casa de Cultură a Sindicatelor — COBRA-GALATI 11-07-2012 18:01
  Si a mai fost un grup de 9 membri de SID/FSS care s-au convins si saturat de tradarile voastre si mi-au zis personal ca se vor retrage de la sindicatul franco/hindusilor.
  Citat


  #5 RE: Solidaritatea face astăzi miting la Casa de Cultură a Sindicatelor — COBRA-GALATI 11-07-2012 17:59
  -A fost mai tradatorule apa de ploaie de la DUMNEZEU si curaj de la noi,de la SOLIDARITATEA.CURAJ SI ACTIUNE.De la SIDERURGISTUL/FISSSSS ,ce a fost la atitea si atitea INCHIderi!
  Citat
  0
  0
  Raportează
 • postat de obiectiv
  Miercuri, 11 Iulie 2012 20:05
  a fost ,,apa de ploaie" :lol:
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.