200 de siderurgişti au protestat în ploaie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

200 de siderurgişti au protestat în ploaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Siderurgiştii au ieşit miercuri în stradă, nemulţumiţi faţă de situaţia în care se află Combinatul în momentul de faţă. În ciuda ploii, aproximativ 200 de oameni au răspuns apelului Sindicatului Naţional „Solidaritatea” şi s-au adunat pe platforma din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Muncitorii s-au declarat nemulţumiţi de reducerile masive de personal care sunt aşteptate şi au criticat lipsa de reacţie a Guvernului în această problemă.

„Se închid uzinele una câte una. Eu sunt bătrân, mă mai pot descurca doi sau trei ani până ies la pensie, însă nu se întreabă nimeni ce se întâmplă cu tinerii. Guvernanţii nu văd ce se întâmplă aici. Ei au vândut Combinatul, şi-au luat banii şi se bat în continuare pe ciolan. Din Furnalul 1 deja a început să se taie bucăţi mari de metal, pentru a fi duse la fier vechi. În scurt timp va fi acolo lan de porumb. Probabil vor să protejeze mediul, să mai amenajeze şi spaţii verzi într-un loc în care gradul de poluare este ridicat”, a precizat un participant la protest.

Speranţe în Guvern

Liderul sindicatului „Solidaritatea”, Gheorghe Tiber, a declarat că deşi au fost aşteptaţi mai mulţi oameni la protest, aceştia nu ies în stradă de frică să nu fie văzuţi de cei din conducere. Potrivit liderului sindical, după mitingurile din 2007-2008, mulţi dintre cei care au luat parte la acţiuni au fost sancţionaţi ulterior. „Pe siderurgişti îi aşteaptă vremuri grele, dar poate ca unii dintre ei merită acest lucru pentru că nu au fost capabili să îşi strige nemulţumirile când a trebuit. De mâine sper sa reluăm negocierile cu Guvernul, deoarece de acolo poate veni singura noastră salvare. Asta dacă nu vor ieşi mii de oameni în stradă. Poate atunci vor înţelege gravitatea situaţiei”, a precizat Tiber.

Marian Miron

Citit 1883 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.