Unul dintre efectele furtunii: Gălăţenii au dat năvală la asigurători
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Unul dintre efectele furtunii: Gălăţenii au dat năvală la asigurători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numeroase autoturisme au fost afectate de furtuna puternică de luni, care a fost însoţită de grindină. Unele au fost strivite de copacii doborâţi la pământ. Altora li s-a îndoit tabla sub atacul gheţii. Proprietarii care nu aveau asigurare Casco pentru automobil se văd nevoiţi acum să cheltuiască o groază de bani pe reparaţii, asta dacă mai au ce repara. În schimb, cei care au avut inspiraţia să cumpere o asemenea poliţă, ca şi cei pe care firma de leasing i-a obligat să facă acest lucru, pot evalua efectele dezastrului ceva mai relaxaţi, ştiind că asigurătorul e cel care trebuie să achite factura, la service.

Mulţi dintre ei au mers marţi la sediile firmelor la care şi-au făcut asigurare Casco şi au iniţiat procedura de despăgubire. Doar la Ardaf (divizie Generali România din 2011) au venit cinci în prima parte a zilei. "Au fost în jur de cinci clienţi care au venit şi au întrebat de despăgubiri auto. Aveau plafoanele înfundate", a declarat Anişoara Răchitosu, unit manager Generali România. Tot atâţia au raportat acolo daune la locuinţă: geamuri şi jaluzele sparte, acoperişuri distruse, inundaţii locale, parchet şi mobilier afectate.

Şi celelalte firme de asigurări prezente pe piaţa locală au început să fie vizitate de clienţi, după furtună. "Firmele sunt solicitate la maxim. Au deja sute de solicitări de despăgubire şi pentru maşini, şi pentru locuinţe", a afirmat Daniela Damian, broker de asigurări.

Ca să fie despăgubiţi, asiguraţii trebuie să sune sau să meargă la compania de la care au cumpărat poliţa. Vor fi programaţi la un agent de daune care, după ce va face constatarea, îi va direcţiona către service sau va propune acordarea de despăgubiri financiare.

Citit 3023 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2012 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.