Canicula a făcut 18 victime în doar 24 de ore

Canicula a făcut 18 victime în doar 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 18 persoane au căzut victime ale temperaturilor ridicate de duminică şi până luni după-amiază, într-un interval de 24 de ore. „Cei 18 pacienţi au fost stabilizaţi, în prezent starea lor fiind bună”, a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Zece dintre cazuri s-au petrecut în locuinţele victimelor, în vreme ce restul au avut loc în spaţii publice.

Cu 25 la sută mai multe apeluri

Potrivit aceleiaşi surse, numărul cazurilor în care echipajele Ambulanţei sunt solicitate să intervină a crescut cu cel puţin 25 la sută. În acelaşi interval de timp, spre exemplu, au fost înregistrate 201 solicitări către Ambulanţă. Acest lucru reprezintă o provocare pentru echipaje, care şi aşa sunt în număr insuficient.

Sfaturi împotriva caniculei

„Persoanele trebuie să evite expunerea directă la soare în intervalul orar 11.00 – 17.00. Dacă totuşi ies, este indicat să meargă prin locurile umbroase. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră şi deschisă la culoare, iar pe cap avem nevoie de o pălărie. Este obligatoriu consumul a cât mai multă apă sau lichide, cu evitarea alcoolului şi a cafelei. Dacă aveţi de mers o staţie sau două cu mijloacele de transport în comun, preferabil este să parcurgeţi acea distanţă pe jos, pe la umbră. Nu trebuie să neglijăm nici aparatele de aer condiţionat, deoarece trecerea bruscă de la cald la rece ne poate cauza anumite probleme. Bolnavii cardiaci sunt cei mai expuşi. În afară de indicaţiile de mai sus, este recomandat consultul periodic la medicul cardiolog, în vederea unei eventuale modificări a schemei de tratament”, a explicat dr. Lucica Grigorică, medic cardiolog la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Citit 1547 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.