Un gălăţean a ajuns la spital după ce medicul i-a scăpat un ac pe gât

Un gălăţean a ajuns la spital după ce medicul i-a scăpat un ac pe gât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vasile Grigore, un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna gălăţeană Slobozia Conachi, a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean, după ce a înghiţit un ac stomatologic. Bărbatul se afla într-un cabinet stomatologic din localitate, pentru plombarea unei măsele. Într-un moment de neatenţie, acul folosit pentru curăţarea canalelor măselei a căzut şi a alunecat pe gâtul bărbatului. „Medicul îmi făcuse deja două anestezii, pentru că mă durea gingia. La un moment dat, am simţit un mic obiect metalic căzându-mi în gură. Înainte de a avea timp să reacţionez, acul s-a dus pe gât, înţepându-mă în partea dreaptă. Apoi, nu l-am mai simţit”, povesteşte Vasile Grigore.

Medicul a sunat la 112

Probabil îngrijorat de cele întâmplate, medicul stomatolog a sunat imediat la 112, chemând un echipaj al Ambulanţei. Bărbatul a fost adus la Spitalul Judeţean, unde i-a fost efectuată o radiografie pentru depistarea locului unde se afla acul. „După radiografie, mi-au spus că nu l-au găsit”, a adăugat victima.

Norocul din ploscă

Teama bărbatului a luat sfârşit abia în momentul în care a văzut că a eliminat acul prin intermediul materiilor fecale. „Am fost uşurat să văd că nu am păţit nimic grav. Totuşi, am de gând să-l dau în judecată pe doctorul Iacob Alexandru, în cazul în care nu-mi va plăti o despăgubire în valoare de 500 de lei”, a concluzionat Vasile Grigore.

Contactat, medicul stomatolog a confirmat evenimentul, însă a ţinut să precizeze că el nu consideră că a fost o eroare medicală. "Într-adevăr, am scăpat acul în gura pacientului. Pentru că acesta a dat cu limba, nu am mai avut timp să-l scot. Profesez din anul 1999 şi este prima oară când mi se întâmplă un incident de acest gen. Sunt de acord să-l despăgubesc pe pacient, însă doar în cazul în care instanţa va hotărî că vina pentru incident îmi aparţine", a ţinut să precizeze dr. Iacob Alexandru.

A fost o urgenţă medicală

„Astfel de cazuri se mai întâmplă în practica medicală stomatologică curentă. Ele reprezintă urgenţe medicale şi trebuie tratate ca atare, deoarece nu se poate şti ce traseu va urma acul, odată înghiţit”, ne-a explicat dr. Andy Radu Leibovici, medic stomatolog în cadrul compartimentului UPU-SMURD Galaţi.

Citit 5837 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.