Compartiment Primiri Urgenţe dotat după ultimele standarde, la Spitalul Militar "Aristide Serfioti" Galaţi
Foto: Foto: Remus Basalic

Compartiment Primiri Urgenţe dotat după ultimele standarde, la Spitalul Militar "Aristide Serfioti" Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
  • Spitalului Militar "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi beneficiază de acum de un Compartiment Primiri Urgenţe * Facilitatea este situată într-o clădire modernizată şi utilată cu aparate de ultimă generaţie * Compartimentul este destinat oricărui pacient care are nevoie de asistenţă medicală în sistem de urgenţă, fie că face parte din sistemul militar sau nu

Investiţie pe timp de criză

"Toată investiţia a costat în jur de 3,5 milioane de euro, fondurile provenind în totalitate de la Ministerul Apărării Naţionale. Extinderea şi modernizarea s-au desfăşurat în perioada octombrie 2009 - iunie 2012. Deşi a fost inaugurat astăzi, Compartimentul Primiri Urgenţe funcţionează încă de acum două săptămâni. Beneficiem de o linie de gardă permanentă, formată din patru medici. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să aducem şi o Ambulanţă. În momentul de faţă, vehiculul se află pentru echipare în Turcia", a explicat comandantul Spitalului Militar, col. dr. Virgil Drăgănescu. Personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în secţia proaspăt inaugurată provine doar dintre angajaţii spitalului. "Deşi am avea nevoie de personal medical suplimentar, ne lovim de bariera blocării posturilor în sistem, care prevede că abia la şapte plecări putem face o angajare", a adăugat col. dr. Drăgănescu.

Condiţii de lux

Într-o ţară în care rareori se mai aude vorbindu-se despre o investiţie în domeniul medical, aparatura şi aspectul general al Compartimentului Primiri Urgenţe trimit cu gândul la spitalele din vestul Europei. "Dispunem acum de aparate deosebit de performante şi de condiţii operatorii foarte bune. Deşi din punct de vedere al dotărilor ne situăm mai bine faţă de alte Unităţi de Primire Urgenţe din judeţ, noi dispunem de o singură linie de gardă", a explicat şi directorul medical al Spitalului. col. dr. Cornel Forţu, şeful secţiei de Chirurgie.

De-a lungul timpului, numeroşi pacienţi care au fost internaţi în Spitalul Militar Galaţi au lăudat condiţiile deosebite în care au fost trataţi şi comportamentul personalului medical.

Citit 16054 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.