Omorul de la Tecuci, elucidat - Criminalul a fost prins în timp record

Omorul de la Tecuci, elucidat - Criminalul a fost prins în timp record
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Călăul lui Ionel Bodea a fost chiar vărul său, Gheorghe Istrate
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au reuşit să-l identifice în timp record pe criminalul fostului judecător de la Tecuci. Conform anchetatorilor criminalul este rudă cu Ionel Bodea şi este cel care a susţinut iniţial că a găsit victima. „Inculpatul se numeşte Gheorghe Istrate şi a fost deja arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor. Acesta a oscilat între a-şi nega fapta şi a o recunoaşte. Până la urma acesta a povestit că, pe fondul unui conflict spontan, a lovit victima”, ne-a declarat Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Procurorii au aflat că fostul judecător tecucean, în vârstă de 86 de ani, a decedat de pe 18 august. După ce a comis fapta, Gheorghe Istrate a mai trecut pe la casa rudei sale, dar abia pe 20 şi-a făcut curaj şi a sunat la nepotul lui Ionel Bodea. Acesta din urmă a venit la casa fostului judecător, de unde a sunat la 112 şi a anunţat că unchiul său este decedat şi are o plagă pe frunte. Poliţiştii tecuceni au cerut ajutorul colegilor criminalişti de la Galaţi a şi procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Gheorghe Istrate este văr cu victima şi locuieşte în Bârlad. Potrivit informaţiilor oferite de  anchetatori, acesta îşi vizita ruda periodic. Pe 18 august însă inculpatul a mers în vizită fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi, cel mai probabil, de aici a pornit şi conflictul, care s-a soldat cu decesul lui Ionel Bodea.

Pe baza necropsiei, anchetatorii şi-au dat seama că moartea fostului judecător a fost una violentă, certificatul medico-legal arătând că victima avea o fractură de mandibulă, care s-a extins până la baza craniană, şi mai multe fracturi intercostale.

Ionel Bodea nu a fost căsătorit niciodată, locuia singur în casa sa din Tecuci şi nu avea ca rude decât un nepot de frate şi un văr la Bârlad, care, dealtfel, i-a fost şi călău. Deşi un vecin ne-a mărturisit că fostului magistrat îi era teamă de rromii de pe stradă pentru că, datorită profesiei, i-a condamnat pe mulţi dintre ei, sfârşitul i-a fost provocat chiar de o rudă. Ceea ce iniţial părea o crimă din răzbunare, cu autor necunoscut, s-a dovedit a fi o răfuială în familie, profesionalismul procurorilor gălăţeni ducând la rezolvarea rapidă a cazului de omor care a zguduit nu numai Tecuciul, ci pe toţi magistraţii din judeţul nostru.

 

Citit 3848 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.