Gălăţeni răniţi într-un accident pe braţul Sf. Gheorghe - GALERIE FOTO

Gălăţeni răniţi într-un accident pe braţul Sf. Gheorghe - GALERIE FOTO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Barca în care se aflau trei bărbaţi din Galaţi a fost distrusă aproape în totalitate după ce s-a ciocnit cu un bac în dreptul localităţii Nufăru * Doi dintre ocupanţii ambarcaţiunii s-au lovit la cap şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea

Vacanţa a avut un final dezastruos pentru trei gălăţeni care plecaseră la pescuit în Delta Dunării. Vineri, cu puţin înainte de prânz, barca în care se aflau s-a ciocnit cu un bac în dreptul comunei Nufăru, aflată la 15 kilometri est de municipiul Tulcea, pe braţul Sf. Gheorghe. Un martor al accidentului a sunat imediat la 112. "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a fost alertat, în jurul orei 11,00, de un cetăţean care se afla pe pontonul de acostare din Nufăru, cu privire la producerea unui accident în apropierea pontonului. Detaşamentul de Pompieri al ISU Tulcea a intervenit cu un echipaj SMURD", a declarat Daniela Rotaru, de la ISU Tulcea.

De la undiţă, la spital

Doi dintre cei trei ocupanţi ai ambarcaţiunii, fraţii Cristian C., de 38 de ani, şi Ovidiu C., de 41 de ani, s-au lovit la cap şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea. Starea lor era, însă, stabilă. "Cei doi s-au ales cu traumatisme craniene, iar unul dintre bărbaţi are şi o fractură deschisă la gambă. Amândoi sunt stabili hemodinamic, iar cel cu fractura deschisă urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale", a afirmat directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, dr. Dumitru Vâlcu, citat de Mediafax. Al treilea bărbat a scăpat nevătămat.

Ambarcaţiunea a fost, însă, distrusă aproape în totalitate.

Căpitănia şi Poliţia au declanşat o anchetă

La locul accidentului au ajuns şi oamenii legii. "O echipă formată din lucrători ai Căpităniei Portului Tulcea şi poliţişti ai Biroului Poliţiei Transporturi Navale anchetează evenimentul de la Nufăru. Au fost prelevate probe de la locul producerii coliziunii dintre barca de 50 CP şi bac, iar celor trei ocupanţi ai ambarcaţiunii li s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili dacă au consumat băuturi alcoolice", a afirmat directorul Căpităniei Zonale Tulcea, Iulian-Dan Ichim.

Potrivit oficialului, barca în care se aflau cei trei gălăţeni este înmatriculată, iar conducătorul acesteia are permis valabil şi, la sosirea anchetatorilor, nu părea băut.

Martorii spun că mai era o barcă

Se pare că cei trei bărbaţi erau însoţiţi de câţiva prieteni, care se aflau într-o altă barcă. "Erau două bărci. Prima a ocolit bacul, dar a doua a intrat direct în pasarela din metal a bacului, cea pe care se fac îmbarcarea şi debarcarea", a relatat, pentru "Viaţa liberă", un martor ocular.

Acesta a mai spus că ocupanţii ambarcaţiunii păreau băuţi. "Erau beţi toţi. Al treilea, cel care nu a păţit nimic, a fost violent cu jurnaliştii sosiţi la faţa locului", a afirmat sursa citată.

Dar autorităţile nu se grăbesc să tragă concluzii. "Este prematur să tragem concluzii acum. Trebuie să stăm de vorbă şi cu ocupanţii ambarcaţiunii, cei aflaţi în spital, şi aşteptăm să se refacă", a afirmat directorul Căpităniei Zonale Tulcea.

Citit 2670 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2012 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.