Galaţiul, adăpost pentru terorişti? - SRI cere expulzarea a opt palestinieni

Galaţiul, adăpost pentru terorişti? - SRI cere expulzarea a opt palestinieni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, "din motive de securitate naţională", fiind suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste.

"În perioada aprilie – august 2012 SRI a investigat informativ şi a documentat activitatea unei reţele de etnici palestinieni cu legături în sfera unor entităţi teroriste. Cele opt persoane au ajuns şi au încercat să se stabilească în România utilizând filierele de migraţie ilegală cu punct de plecare în zona Orientului Mijlociu. Intenţia acestora era identificarea posibilităţilor de constituire în ţara noastră a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migraţie ilegală ce puteau fi accesate de membri ai unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional", a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii.

Cele opt persoane Al Younes Ali, Traboulssi Khaled (Alias Khaled Megdag Traboulssi), Mohamed Fadi (Alias Mohamed Fadi Husein), Salem Ahmed, Salem Ali, Al Heiby Ziad, Alheiby Mahmoud şi Abushagra Mohammed au cerut azil la Centrul de Imigrări din Timişoara. De acolo au fost transferaţi la Centrul de Imigrări Galaţi, cerere deloc neobişnuită ţinând cont că în oraşul nostru este un centru deschis (imigranţii pot ieşi în oraş). „Au fost cazaţi la noi prin transfer de la Timişoara. Nu vă pot spune când au ajuns exact şi cât au stat aici pentru că, în ultima perioadă, am avut aproximativ 300 de transferuri din Timişoara”, ne-a explicat Dorinel Geru, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi.

SRI a sesizat parchetul de pe lângă Curtea de apel Bucureşti, care a prezentat în instanţă situaţia. "Măsurile ofensive de cunoaştere, documentare şi destructurare ale SRI faţă de membrii reţelei s-au finalizat prin sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a susţinut în instanţă declararea celor opt persoane indezirabile pentru o perioadă de 15 ani", a mai explicat Sava.

Cei opt palestinieni vor fi expulzaţi din România imediat ce hotărârea luată ieri de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti va rămâne definitivă, decizie ce va fi pusă în aplicare de angajaţii MAI.

Citit 1977 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.