Războiul yalelor şi partaj cu forţa la Solidaritatea

Războiul yalelor şi partaj cu forţa la Solidaritatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Năbădăiosul amor dintre liderii sindicatului Solidaritatea respectă întocmai regulile unui conflict domestic între manelişti feroce! După un divorţ sonor, dar nerecunoscut încă, ieri s-a trecut la partaj: unul forţat. Iar dacă ar fi fost de împărţit cine ştie ce valori ar fi fost de înţeles patima cu care s-a consumat confruntarea.

Cele două părţi s-au războit însă pe un calculator, o imprimantă, un fax, două microfoane fără fir şi câteva scaune. Bunurile pot fi găsite acum la reprezentanţii grupării Ilinca Diaconu, care zice că nu e vorba de un furt, ci despre un transfer de logistică la reprezentanţii de drept ai sindicatului.

Sigiliul de dimineaţă

Miercuri, cu puţin înainte de prânz, Gheorghe Tiber, cel care reclamă funcţia de preşedinte al sindicatului Solidaritatea a convocat o conferinţă de presă, după ce a trecut din nou printr-un joc la schimbărilor de yală, al sigiliilor de pe broaşte şi al dărâmatului de uşi cu piciorul la sediul sindicatului Solidaritatea. Mai exact, Tiber a acuzat faptul că sediul sindicatului pe care îl conduce a fost jefuit de către un grup de membri ai aceluiaşi sindicat, care îi contestă însă poziţia de lider.

"Dimineaţă, la ora 8:00, am fost anunţat de către secretara sindicatului că pe uşile de la intrarea în sediu sunt puse sigilii. M-am deplasat acolo, iar la intrarea în sindicat se aflau Ilinca Diaconu, împreună cu Ion Diaconu, Nicolae Râcă, Ioan Berigic şi Florin Isac.

Aceştia se postaseră în faţa uşii şi spuneau că nimeni nu va intra în sediul sindicatului. Mi-au spus că nu pot intra şi atunci i-am întrebat dacă au un ordin judecătoresc sau un act oficial care să îmi interzică intrarea în sindicat. Mi-au spus că nu, dar că nu mi se va permite intrarea pentru că oamenii nu mă mai vor la conducere", a spus Tiber.

Ca în orice conflict senior de familie, s-a impus ca în peisaj să îşi facă apariţia şi poliţiştii.

"Am sunat la 112, am cerut intervenţia unui echipaj de poliţie şi am explicat faptul că sunt împiedicat să intru în sediu de către un grup de persoane. Au apărut cei de la poliţie, de la poarta Combinatului şi chiar de faţă cu poliţiştii am fost oprit de către aceste persoane să intru", a continuat liderul contestat al sindicatului cu pricina.

Un jaf şi o ameninţare. Cu moartea!

Lucrurile nu s-au oprit aici: "Am rupt apoi acel sigiliu pus de către persoanele amintite mai devreme şi când am încercat să descui uşa am constatat că se schimbaseră yalele. Am forţat uşa de faţă cu cei de la poliţie, am intrat şi când am ajuns în sediul sindicatului ne-am confruntat cu aceeaşi problemă: şi aici erau sigilii şi broaştele schimbate.

Am deschis în cele din urmă uşa, iar când am intrat am văzut că în sediul nostru era un jaf. Se furaseră de acolo un computer cu toate anexele, imprimanta, copiatorul, aparatul de fax cu telefon, câteva scaune, două dulapuri cu diverse documente, 18 plicuri care conţineau documente ale sindicatului şi două dosare cu diverse formulare.

Din biroul meu fusese luată o valiză cu microfoane fără fir, un mixer de la staţia de amplificare pe care o foloseam la acţiunile sindicatului", a mai spus Tiber, completând cu faptul că a făcut o sesizare la Poliţia Sidex, care a primit numărul de înregistrare 932873/18.02.2009.

Se reclamă faptul că intrarea în sediu a fost sigilată, şi că mai multe bunuri au fost furate. În plus, s-a cerut întocmirea actelor premergătoare pentru cercetarea persoanelor ce se fac vinovate de furt calificat. 

Instanţa... cea mai supremă

Mărul discordiei, sau altfel spus elementul ce i-a motivat pe cei din gruparea "Ilinca" să îşi facă dreptate aşa cum ştiu ei, este acea adunare generală făcută la începutul lunii şi în urma căreia cei nemulţumiţi de acţiunile lui Tiber au modificat statutul sindicatului şi au numit o nouă conducere. Cele întâmplate nu au rămas însă consemnate decât în scriptele sindicatului, modificările nefiind încă aduse la cunoştinţa Judecătoriei Galaţi, instanţa ce a avizat funcţionarea sindicatului în forma de până acum şi cu conducerea de până acum.

În replică la cele spuse de către Tiber, contestatara lui, Ilinca Diaconu, a precizat că acesta nu mai reprezintă sindicatul Solidaritatea, după ce Adunarea Generală a hotărât schimbarea conducerii şi modificarea statutului şi că nu este vorba despre un furt, ci despre faptul că sindicaliştii au intrat în posesia unor obiecte ce le aparţin de drept.

"Instanţa nu a luat încă la cunoştinţă modificarea statutului şi a conducerii. Însă avem termen de 30 de zile să facem lucrul acesta. Noi am luat acele obiecte, pentru că ele aparţin acestui sindicat şi nu lui Tiber Gheorghe. În plus, Adunarea Generală a stabilit că Tiber nu mai reprezintă pe nimeni, iar voinţa salariaţilor este instanţa noastră supremă", a mai spus Diaconu.

Citit 1310 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.