Poluare pe Dunăre, în zona Liceului de Marină
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Poluare pe Dunăre, în zona Liceului de Marină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pată galbenă uleioasă a apărut joi dimineaţă pe Dunăre, în zona Liceului de Marină, materialul respectiv venind printr-un canal de deversare din acea zonă. Primele cercetări făcute de către comisarii Gărzii de Mediu şi cei de la gospodărirea apelor arată că ar putea să fie vorba despre un ulei biodegradabil. Chiar şi în aceste condiţii, dacă vor fi găsiţi cei vinovaţii pentru producerea poluării, ei pot fi sancţionaţi cu amendă.

"Este un material gras, întins pe o distanţă de aproximativ 150 de metri şi cu o lăţime de circa doi metri. Au fost anunţaţi cei de la sistemul de gospodărire a apelor, cu societatea Apă Canal şi s-au recoltat nişte probe din mai multe puncte. Vom vedea cu exactitate de ce natură este această pată după ce probele vor fi examinate. În funcţie de aceste rezultate se va interveni la depoluare în condiţiile în care este vorba despre hidrocarburi, dar după cum se vede ccredem că este vorba despre un material biodegradabil, iar în acest caz nu se impune o depoluare speciale", a declarat Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi..

Autorităţile vor continua verificările iar dacă se depistează că responsabil de producerea acestui incident este un agent economic, se pot aplica amenzi cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei pentru nesupravegherea instalaţiilor, conform legii protecţiei mediului. 

Citit 1878 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2012 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.