De la 1 septembrie, poliţiştii se întorc la posturile comunale!

De la 1 septembrie, poliţiştii se întorc la posturile comunale!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La un an de la reforma care a presupus desfiinţarea posturilor comunale şi organizarea acestora pe secţii, locuitorii din mediul rural vor avea din nou poliţist în sat! Potrivit unei decizii comune a Ministerului de Interne şi a conducerii Poliţiei Române, de la 1 septembrie posturile de poliţie din comune vor trebui să fie din nou populate, acestea urmând că funcţioneze simultan cu secţiile organizate anul trecut.

În judeţul Galaţi, conform structurii administrativ teritoriale, ar trebui reînfiinţate 60 de posturi, supervizate de cele şapte secţii de Poliţie Rurală de la Galaţi (Secţia 1), Pechea (Secţia 2), Lieşti (Secţia 3), Târgu Bujor (Secţia 4), Rădeşti (Secţia 5), Tecuci (Secţia 6) şi Matca (Secţia 7). În aceste zile, conducerea IPJ Galaţi trebuie să finalizeze noua schemă organizatorică, treabă deloc uşoară dacă e să avem în vedere faptul că trebuie acoperit necesarul de personal, şi la secţii, şi la posturi. Soluţia reală la această problemă ar putea veni, teoretic, abia la finele acestui an, odată cu încadrarea agenţilor care ies de pe băncile şcolilor de poliţie în 2012.

La baza deciziei de reînfiinţare a posturilor a stat o creştere cu circa 6% a infracţionalităţii în mediul rural la nivel naţional, prin readucerea poliţiştilor înapoi la posturi dorindu-se o scurtare a timpului de răspuns la apeluri şi o mai mare eficienţă în identificarea autorilor infracţiunilor.      

Citit 2160 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2012 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.