De la 1 septembrie, poliţiştii se întorc la posturile comunale!

De la 1 septembrie, poliţiştii se întorc la posturile comunale!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La un an de la reforma care a presupus desfiinţarea posturilor comunale şi organizarea acestora pe secţii, locuitorii din mediul rural vor avea din nou poliţist în sat! Potrivit unei decizii comune a Ministerului de Interne şi a conducerii Poliţiei Române, de la 1 septembrie posturile de poliţie din comune vor trebui să fie din nou populate, acestea urmând că funcţioneze simultan cu secţiile organizate anul trecut.

În judeţul Galaţi, conform structurii administrativ teritoriale, ar trebui reînfiinţate 60 de posturi, supervizate de cele şapte secţii de Poliţie Rurală de la Galaţi (Secţia 1), Pechea (Secţia 2), Lieşti (Secţia 3), Târgu Bujor (Secţia 4), Rădeşti (Secţia 5), Tecuci (Secţia 6) şi Matca (Secţia 7). În aceste zile, conducerea IPJ Galaţi trebuie să finalizeze noua schemă organizatorică, treabă deloc uşoară dacă e să avem în vedere faptul că trebuie acoperit necesarul de personal, şi la secţii, şi la posturi. Soluţia reală la această problemă ar putea veni, teoretic, abia la finele acestui an, odată cu încadrarea agenţilor care ies de pe băncile şcolilor de poliţie în 2012.

La baza deciziei de reînfiinţare a posturilor a stat o creştere cu circa 6% a infracţionalităţii în mediul rural la nivel naţional, prin readucerea poliţiştilor înapoi la posturi dorindu-se o scurtare a timpului de răspuns la apeluri şi o mai mare eficienţă în identificarea autorilor infracţiunilor.      

Citit 2083 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2012 16:41

5 comentarii

 • postat de alfar
  Vineri, 31 August 2012 22:11
  oricum infractionalitatea e data de nivelul de trai, educatie, programe de socializare, in nici un caz de unu -doi politisti ce nu pot stapani sute de infractori si infractiuni. infractionalitate crescinda e rezultatul nesintirii politice de dupa '90", distrugere autoritatiI STatului, sistemuui de educatie, scaderea continua a nivelui de trai. asta e doar praf in ochii. va inchipuiti cum la ijdileni, politistul satului, poate si cu un ajutor vor face precum john wayne, si altii si vor pune la punct zecile de infractori. ma ia risul-plinsul. ce prostie. de fapt e o manipulare politica, uite usl-ul(vpd) se gindeste la oameni. se gindeste pe naiba. nu se gindesc decit la ei, politicieni ce ati ingropat tara asta. asa sa va ajute DUMNEZEU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andreea nourescu
  Vineri, 31 August 2012 15:08
  unii politisti sunt mana in mana cu infractorii asa ca nu va mai faceti iluzii ca o sa ii prinda si ca o sa le faca ceva! ii lasa sa fure si isi iau si ei partea! daca vreti dovezi va aduc eu! politistii nu isi mai fac datoria. nu mai au interes. doar crimele le investigheaza. atat. in rest vor ca noi sa le prindem infractorii si ei doar sa vina sa ii ridice. daca impuscam un infractor la noi in casa tot pe noi ne baga la puscarie. asta nu e justitie. romania e cea mai corupta tara din europa! nu se vrea sa se faca nimic bun la noi in tara! rusine!
  0
  1
  Raportează
 • postat de marius
  Vineri, 31 August 2012 09:52
  Si acum ne intrebam: cine raspunde pentru oamenii dati afara in urma restructurarilor ,daca masurile luate nu au fost eficiente?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Vineri, 31 August 2012 09:13
  Salutam in sfarsit o decizie buna...infractori ati belito...fiti cuminti va rog!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicu
  Vineri, 31 August 2012 08:56
  Este o masura buna ca boc cel mic a facut numai,,greseli ,,in dauna cetatenilor de bun simt si a favorizat infractorii pe mai mule cai.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.