Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
11 comentarii

 

 • Locatarii blocului C12 din Mazepa sunt revoltaţi de faptul că alături de imobilul lor urmează să fie ridicat un loc de joacă pentru copii * Demersurile autorităţilor prind tot mai mult contur, deşi blocul este ameninţat de tasarea terenului

Un proiect născut încă din 2009 şi care prinde contur pe zi ce trece naşte revoltă printre locatarii blocului C12 din Mazepa, situat la doi paşi de faleza Dunării. Este vorba despre un parc de joacă pentru copii, care urmează a fi amplasat pe un spaţiu de circa 200 de metri pătraţi, în imediata vecinătate a blocurilor ridicate la finele anului 1967. Realizarea unui spaţiu de agrement pentru cei mici nu ar trebui să fie, la prima vedere, un motiv de nemulţumire pentru riverani, în condiţiile în care numărul parcurilor în Galaţi este oricum insuficient. În acest caz, însă, detaliile fac diferenţa.
Parc pentru pensionari?
Spaţiul extrem de strâmt afectat proiectului este prima problemă a locatarilor blocului C12, care se tem că odată instalate leagănele şi toboganele pentru distracţia celor mici se vor trezi sufocaţi, fără a mai putea beneficia de locul care le serveşte drept alee de trecere. Asta dacă vor fi copii la joacă, pentru că în zonă locuiesc numai oameni în vârstă.
„E un loc foarte strâmt aici, ar însemna să ocupe toată zona asta şi poate să intre şi peste spaţiul verde, să taie copacii. Aici e şi bătătorul de covoare şi tot pe aici trecem spre ghena de gunoi. Mai putem face asta când aici vor fi copiii la joacă? Şi mă îndoiesc că vor veni copii aici să se joace, pentru că la blocurile din zonă nu sunt familii tinere. Nici măcar noi nu avem nepoţi la vârsta la care să se mai joace în parc”, este de părere ing. Constantin Alexandru, unul dintre locatarii de la C 12.
Leagăn pe gura puţului
Adevărata problemă a oamenilor care locuiesc la blocurile situate de altfel într-o zonă extrem de bună a Galaţiului este însă siguranţa solului, care se tasează pe zi ce trece. Colac peste pupăză, terenul care le fuge încet sau sigur de sub blocul ce nu are fundaţie va mai trebui să suporte, pe o suprafaţă destul de mică, un parc de joacă, după ce în anii 90 cartierul s-a umplut de garaje construite după ureche.
„Aici, chiar în locul unde vor să facă parcul, este gura unui puţ care face parte din sistemul de hrube al Galaţiului. Aici, în lateralul blocului este unul, iar în faţa blocului este un altul. Sunt hrube verticale care colectează apele pluviale. Toata apa se scurge în ele şi se duce în pământ şi asta se vede în faptul că solul se tasează pe zi ce trece. Au început deja să apară nişte fisuri, pentru că în fiecare noapte se aud zgomote. Au început să se facă nişte măsurători aici pentru studierea fenomenului de tasare, dar mă tem că asta nu va opri proiectul. Am înţeles că se grăbesc să facă parcul, s-a întocmit deja şi devizul”, ne-a explicat prof. Ioan Stângu, proprietarul unui apartament din blocul C12.
În încercarea de a stopa proiectul despre care spun că nu va aduce nici un beneficiu zonei şi locuitorilor cartierului, locatarii de la C12 au fost zilele trecute la Comisia de Urbanism şi au solicitat o amânare a începerii lucrărilor.
„Le-am sugerat o altă locaţie, mult mai potrivită, în apropiere de Şcoala 28 şi efectuarea unor foraje pentru studierea atentă a subsolului care se tasează. Terenul este foarte fragil din cauza celor două hrube şi blocurile din această zonă pot avea soarta blocului C20 din Ţiglina 1” conchide prof. Stângu.

 

Citit 3337 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2012 16:29

11 comentarii

 • postat de Anonymous Marți, 08 Ianuarie 2013 13:12 Link la comentariu
  0
  0

  priteni mai tineri, nu uitati ca si voi o sa ajungeti in varsta si sunt convins ca o sa aveti nevoie de liniste. Sunt patit.Am parc chiar in fata blocului.Vad doar seminte ,cutii de bere,si galagie.Maidan in fata blocului.

  Raportează
 • postat de flo Vineri, 31 August 2012 22:40 Link la comentariu
  0
  0

  Hodorogi!!! Mutati-va in varful muntelui, sa nu mai auziti nimic! Poate se gandesc guvernantii sa faca un azil pe muntele Gaina si sa adune toti hodorogii, deranjati de viata la oras!
  P.S. Scuza mai tampita ca asta, ca sa refuzi amenajarea unui parc pt copii, nu am mai auzit !! Si tocmai cand ma gandeam ca a trecut era niciolaie!

  Raportează
 • postat de pepeman Vineri, 31 August 2012 21:39 Link la comentariu
  0
  0

  Manea Gabriela, deşi ai spus-o de trei ori, nu ţi-am dat dreptate niciodată. Articolul nu e mincinos, ba dimpotrivă, ne arată exact aşa cum suntem - înguşti la minte, egoişti, mizantropi şi mai adaugă tu. Iar aici discutăm despre un "ing." şi un "prof.", nu despre clientela Barului Oţelarilor. Cât despre realizarea jurnalistică, e memorabil de penibilă. Din punctul meu de vedere, prima frază din subtitlu: "Locatarii blocului C12 din Mazepa sunt revoltaţi de faptul că alături de imobilul lor urmează să fie ridicat un loc de joacă pentru copii" e o capodoperă. O citesc, recitesc şi răs-citesc şi nu mă mai satur.

  Raportează
 • postat de manea gabriela Vineri, 31 August 2012 15:40 Link la comentariu
  0
  0

  ce articol mincinos...sunt foarte multi copii in zona care se joaca in strada ..iar cei de la C12 cum pot minte ca vor avea soarta celor din tiglina de la C20 ..aceea nu aveau subsol iar aici exista ,dar spatiul cel mai bun de amplasare intre C10 si C11 ...chiar sub geamul meu mai bine loc de joaca decat mizeria de la asa zisa ghena de gunoi.

  Raportează
 • postat de manea gabriela Vineri, 31 August 2012 15:39 Link la comentariu
  0
  0

  ce articol mincinos...sunt foarte multi copii in zona care se joaca in strada ..iar cei de la C12 cum pot minte ca vor avea soarta celor din tiglina de la C20 ..aceea nu aveau subsol iar aici exista ,dar spatiul cel mai bun de amplasare intre C10 si C11 ...chiar sub geamul meu mai bine loc de joaca decat mizeria de la asa zisa ghena de gunoi.

  Raportează
 • postat de manea gabriela Vineri, 31 August 2012 15:36 Link la comentariu
  0
  0

  ce articol mincinos...sunt foarte multi copii in zona care se joaca in strada ..iar cei de la C12 cum pot minte ca vor avea soarta celor din tiglina de la C20 ..aceea nu aveau subsol iar aici exista ,dar spatiul cel mai bun de amplasare intre C10 si C11 ...chiar sub geamul meu mai bine loc de joaca decat mizeria de la asa zisa ghena de gunoi.

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 31 August 2012 09:25 Link la comentariu
  0
  0

  In tara asta nu mai ai loc de mosi si babe. Un leagan si un balansoar le sta in gat senililor. Mai bine sa vindem si copiii si sa le dam lor pensii sa traisca mai bine. Si cica sa mai ai mila de bosorogii astia...

  Raportează
 • postat de nicu Vineri, 31 August 2012 08:48 Link la comentariu
  0
  0

  sa consolideze blocul si parcuri sa faca primaria in alte locuri(ca sunt destule in galati)tiglinele sunt pline de garaje cum numai la galati gasesti.suntem orasul cu cele mai putine parcuri adevarate si pentru copii este loc destul daca cei de la urbanism ar merge prin oras si nu ar da autorizati pe relatia,,nasu,finul si cumatru,,vedeti ce sa facut in alte orase mai mici ca galati-ul unde copii se pot juca in conditii decente si adultii se pot plimba cu placere .

  Raportează
 • postat de caddy Vineri, 31 August 2012 07:35 Link la comentariu
  0
  0

  bah, parcu este prea aproape de blocuri, practic sub geamurilor celor de la B3 scarile 7-8, este mai aproape de acestea fata de blocu c12. "un cetatean din Galati" a punctat bine cu lasarea intunericulu si + de asta la cateva sute de metri este parc deja ( spre faleza in spate la hotel faleza) deci nu mai e nevoie

  Raportează
 • postat de un cetatean din Galati Vineri, 31 August 2012 07:07 Link la comentariu
  0
  0

  Problema cea mare este ca parc pentru copii pe un spatiu asa mic e prea mult spus iar cel mai grav lucru este ca la lasarea serii se transforma in loc de distractie pentru tot soiul de tineri rebeli,zgomotosi .Locul fiind mai dosnic este mana cereasca pentru ei si va spun din cunostinta de cauza.Sper sa faca Primaria altceva cu banii astia ca de exemplu curatenie pentru ca acesti copii la care se refera proiectul sa poata respira un aer neviciat .

  Raportează
 • postat de IC Vineri, 31 August 2012 05:35 Link la comentariu
  0
  1

  Cu banii cheltuiti pentru un loc de joaca util copiilor nu se rezolva consolidarea fundatiei blocului ,fundatie despre care Mariana afirma ca nu exista?!!!!! Supararea mare are alta cauza ,irascibilitatea tot mai mare a celor de varsta a treia la auzul unui strigat sau raset de copil. Rau am mai ajuns .....................

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.