Locatarii blocului C12 au protestat împotriva parcului de joacă

Locatarii blocului C12 au protestat împotriva parcului de joacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O parte dintre locatarii blocului C12 din Mazepa au protestat împotriva deciziei de a se construi un parc în imediata vecinătate a blocurilor ridicate la finele anului 1967. Pensionarii nu vor ca puţinul spaţiu verde pe care îl au, de aproximativ 200 de metri pătraţi, să fie transformat în parc. „Nu avem nevoie de un parc aici. Sunt doar doi copii în aceste blocuri. În rest suntem pensionari. Există posibilitatea ca în viitor copiii să se înmulţească, dar decizia tot nu se justifică. Există un părculeţ aici în zonă, aşa că nu înţelegem de ce ar mai nevoie de încă unul”, ne-au povestit oamenii.

Parc pentru doi copii

Zona în care ar urma să se construiască parcul se tasează. Acesta este principalul motiv pentru care oamenii sunt foarte supăraţi pe autorităţile care au aprobat proiectul. „Nu ştim ce are de câştigat cel care vrea să construiască parcul. Domnul care a câştigat proiectul de construcţie locuieşte într-un dintre aceste blocuri. Dacă ar fi dus până la capăt acest proiect ar însemna ca noi să rămânem şi fără spaţiu de trecere, şi fără copacii care au fost plantaţi cu ani în urmă. Ba mai mult, terenul se tasează. Poate ar fi mai bine să dărâme toate blocurile de aici şi să facă un parc mare. Ar trebui să repare mai întâi aleile, pentru că sunt pline de gropi. Să nu mai vorbim de această gaură, care la fiecare ploaie se adânceşte”, se plâng locatarii blocului C 12.

Locuitorii din zonă sunt, în marea lor majoritate, pensionari. Oamenii spun că nu ar avea nimic împotriva parcului, dacă ar fi mai mulţi copii care ar avea nevoie de el. „Cândva au fost amplasate nişte bănci. Au fost distruse de tinerii care veneau în fiecare seară aici să bea bere. Dacă s-ar construi acest parc, cu siguranţă ar fi populat doar de tinerii care preferă să stea cu picioarele pe o bancă şi să bea o bere decât să se ducă într-un loc special amenajat. Pe vremea când erau băncile auzeam tot felul de discuţii. Tinerii vorbeau atât de urât încât nu îmi venea să cred. Nu îmi puteam crede urechilor ce auzeam că le iese pe gură. Istoria se va repeta şi în parc. Noi suntem persoane în vârstă şi avem nevoie de linişte. Dacă ar fi vorba despre mai mulţi copii mici în zonă ar fi ceva. Ei se joacă până la o oră decentă şi nu cred că ar deranja prea tare zgomotul lor. Dar ştim ce urmează după programul de joacă al celor mici”, ne-a spus una dintre pensionare.

Tabel cu semnături

Oamenii s-au mobilizat şi au mers din uşă în uşă să îşi întrebe vecinii dacă sunt sau nu de acord cu proiectul. „Am strâns deja 125 de semnături de la oamenii care sunt împotriva proiectului. Să facă un parc lângă Şcoala 28. Măcar acolo sunt o şcoală şi o grădiniţă. S-ar justifica mult mai mult decât aici, între blocuri”, ne-a declarat Alexandru Costică, unul dintre protestatari.

Proiectul, început în 2009 şi aprobat prin hotărârea Consiliului Local, a fost momentan sistat de Primăria Galaţi. „În momentul de faţă lucrările au fost oprite. Parcul nu poate fi amplasat decât acolo datorită studiului topo făcut deja. Lucrările nu se vor relua până nu se vor clarifica toate amănuntele şi până nu vom şti exact despre ce este vorba în zonă”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Aşadar, proiectul rămâne în aer, locatarii fiind însă decişi să lupte până la capăt împotriva construirii parcului între blocurile lor.

Citit 1448 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.